Tobik Opublikowano 9 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2008 Witam!Kumpel ma motocykl,bedzie sprzedawał. Mieszkamy niemalże w tym samym miescie. Motór jest zarejstrowany normalnie,ma normalne blachy, Co trzeba zrobic zeby przerejstrować go na siebie? biore umowe kupna-sprzedaży, dowód, karte pojazdu i cos jeszcze? Co trzeba w skarbówce załatwić? Czy najpierw należy do skarbówki się udać? jakies PCC cos tam wypełniać? Pomóżta:)Pozdrawiam serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 9 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2008 wszystko normalnie (pełnego opisu procedury sam sobie poszukaj, nikt nie będzie hodował twojego lenia) za wyjątkiem tego, że nie zmieniasz tablic - czyli tyle taniej. i AFAIK szybciej, bo sprawdzając na miejscu nie wydają ci tymczasowego dowodu rejestracyjnegojsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emil1005 Opublikowano 9 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2008 AFAIK szybciej, bo sprawdzając na miejscu nie wydają ci tymczasowego dowodu rejestracyjnegojsz no nie wiem, ojciec rejestrowal ze 2lata temu samochod z tego samego powiatu (ten sam urzad) i wydali normlanie tymczasowy twierdzac ze taka jest procedura i nic na to nie poradza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 9 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2008 no nie wiem, ojciec rejestrowal ze 2lata temu samochod z tego samego powiatu (ten sam urzad) i wydali normlanie tymczasowy twierdzac ze taka jest procedura i nic na to nie poradza. o, to ciekawostka. wydanie tymczasowego dowodu miało służyć wg. tego, jak mnie informowano, sprawdzeniu poprawności danych w innym urzędzie; skoro pojazd jest zarejestrowany w tym samym i nie muszą przesyłać papierów - teoretycznie nie powinni być zmuszeni do wydawania "mientkiego". cóż, to akurat mniej istotnejsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurjuszi Opublikowano 9 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2008 bo sprawdzając na miejscu nie wydają ci tymczasowego dowodu rejestracyjnegojszNiestety nie. Wydaja Ci tymczasowy, bo sobie go drukuja na drukarce atramentowej na specjalnych druczkach, a "prawdziwe" dowody sa produkowanie w PWPW. pozdr Cytuj "Łudududududududududuuuu... Łudududududududduddddd" - Theodor (Zegrze 2010)"Hondy mają taki dziwny dźwięk..." - Autor nieznany (Udrzyn 2010) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tobik Opublikowano 9 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2008 pełnego opisu procedury sam sobie poszukaj, nikt nie będzie hodował twojego lenia Tak się składa, że szukałem w necie i dupa. Ale być moze gdzies jest. Nie moglem sie dowiedzieć co nalezy zrobic w urzędzie skarbowym i dalej nic nie wiem. Prosze o pomoc, albo jakiś link. A lenia nie mam i se wyraszam :crossy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 9 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2008 Tak się składa, że szukałem w necie i dupa. (...) nie mogę się nie zgodzić... choć prawdopodobnie mamy coś innego na myśli :flesje: linkz piw nadal lubię żywca, ale nie pogardzę również dobrym porterem ;) czyli jeszcze raz: skarbówka złożyć i opłacić pcc, wydział komunikacji złożyć wszystkie papiery i zmienić dowód, oddział ubezpieczyciela przepisać polisę, w wyznaczonym terminie wrócić po twardy dowód do wk. terminy obowiązkowe podane w linku. w razie komplikacji miło się uśmiechać i dopytać odpowiedniego urzędnika co masz zrobićjsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tobik Opublikowano 9 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2008 Dziękówa wielka;) :biggrin: Browarex jak nic się należy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi