Litrus Opublikowano 6 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2008 Witam. Wyczulem luz na glowce ramy. Charakterystyczne pukanie.Nigdy nie robiłem tego w motorze.Moglibyscie mi to jakos objasnic ?Prosil bym o porady na przykladzie DT 125.Z gory dzieki.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 7 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2008 Mozesz sprobowac dokrecic, choc spodziewam sie ze wymiana lozysk bedzie potrzebna. Luzujesz sruby gornej polki, jak trzeba to ja zdejmujesz, odkrecasz przeciwnakretke na sztycy wchodzacej w glowke ramy i dokrecasz polozona pod nia nakretke tak zeby zlikwidowac luz, ale zeby przod opadal swobodnie w obie strony ( przod moto podniesiony ). Jak sie nie da i slyszysz rodzaj przeskakiwania na lozyskach albo od luzu przechodzisz od razu do zbyt mocnego skrecenia lozysk to wymiana. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HondaCR Opublikowano 7 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2008 Jak ostatnio szukałem po googlach to było kilka reportarzy jak zniwelować te luzy ... były nawet obrazki z podpisami jak co robić itp - szukaj na googlach ;p Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 7 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2008 Ja dzis robiłem w swojej.....15 min roboty, nic skomplikowanego a nie trzeba mieć nawet jakiejs specjelnej wiedzy technicznej zeby to zrobić. Ja dzis robiłem w swojej.....15 min roboty, nic skomplikowanego a nie trzeba mieć nawet jakiejs specjelnej wiedzy technicznej zeby to zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Litrus Opublikowano 8 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2008 Dzieki za pomoc.Sprawa "narazie" rozwiazana.Zobaczymy na jak dlugo.Pozdrawiam :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi