Bartas Opublikowano 5 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2008 Mam maly problem z GS 500 mojej dziewczyny. Moto chodzilo ladnie, odpalalo za kazdym razem. Ostatnio cos Suzie odbilo i czasami po przekreceniu kluczyka w stacyjce i nacisnieciu przycisku rozrusznika zamiast zakrecenia silnika slychac takie "tyk tyk". Poprostu po nacisnieciu moto nie chce odpalic, a dzwiek jest zlokalizowany w okolicy bezpiecznika w GSie. Sprawdzilem bezpieczniki, wyczyscilem mu styki, ale to nie jest to. Mial ktos taki przypadek? Moze to cos z rozrusznikiem, albo kablami? Nie dzieje sie tak zawsze, poprostu raz na jakis czas Suzie odbije... a po tym jak nie chce zakrecic wystarczy do niej podejsc i od razu pali... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JanuszK30 Opublikowano 5 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2008 Mam maly problem z GS 500 mojej dziewczyny. Moto chodzilo ladnie, odpalalo za kazdym razem. Ostatnio cos Suzie odbilo i czasami po przekreceniu kluczyka w stacyjce i nacisnieciu przycisku rozrusznika zamiast zakrecenia silnika slychac takie "tyk tyk". Poprostu po nacisnieciu moto nie chce odpalic, a dzwiek jest zlokalizowany w okolicy bezpiecznika w GSie. Sprawdzilem bezpieczniki, wyczyscilem mu styki, ale to nie jest to. Mial ktos taki przypadek? Moze to cos z rozrusznikiem, albo kablami? Nie dzieje sie tak zawsze, poprostu raz na jakis czas Suzie odbije... a po tym jak nie chce zakrecic wystarczy do niej podejsc i od razu pali... problemy z przekaznikiem, ladowaniem lub akumulatorem, sprawdz w pierwszej kolejnosci przy uzyciu miernika stan naladowania akumulatora, pozniej uruchom silnik i sprawdz ladowanie (wlacz swiatla, i sprawdz stan ladowania na wolnych i okolo 5000 obr, nie powinno byc nizsze niz 13,8V), jesli to nie pomoze to sprawdz polaczenia z przekaznikiem badz sam przekaznik.. pozdrawiam Cytuj Mechanika Motocyklowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartas Opublikowano 5 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2008 Dodam jeszcze, ze w sytuacji, gdy moto nie pali z rozrusznika wystarczy sprobowac zapalic na pycha. Od tego momentu pali normalnie. PS gdzie jest ten przekaznik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JanuszK30 Opublikowano 5 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2008 (edytowane) Dodam jeszcze, ze w sytuacji, gdy moto nie pali z rozrusznika wystarczy sprobowac zapalic na pycha. Od tego momentu pali normalnie. PS gdzie jest ten przekaznik? tam gdzie slyszysz swoje "tyk tyk" :wink: Edytowane 5 Czerwca 2008 przez JanuszK30 Cytuj Mechanika Motocyklowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartas Opublikowano 5 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2008 Ok, dzieki. Jutro przejrze wszystko dokladnie. Moto zaczelo wariowac od chwili upadku mojej dziewczyny przy malej predkosci w Kotlinie Klodzkiej. Mam nadzieje, ze to bedzie jakas pierdola w postaci luznego kabla :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JanuszK30 Opublikowano 5 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2008 Ok, dzieki. Jutro przejrze wszystko dokladnie. Moto zaczelo wariowac od chwili upadku mojej dziewczyny przy malej predkosci w Kotlinie Klodzkiej. Mam nadzieje, ze to bedzie jakas pierdola w postaci luznego kabla :icon_exclaim: no skoro w Kotlinie Klodzkiej... to moze byc cos powazniejszego :wink: a serio to sprawdz aku, jesli masz z plynnym elektrolitem to w momencie gdy zajmowales sie dziewczyna a moto lezalo, z akumulatora moglo sie cos ulac... tak bywa pozdrawiam Cytuj Mechanika Motocyklowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buber Opublikowano 5 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2008 Albo przekaźnik abo słabe aku. Wyeliminuj aku podkładając inne. Jak dalej to samo to rób przekaźnik. Cytuj Ponieważ racjonalne myślenie nie jest tym, na czym opiera się żaden z dyskutantów, nie ma co oczekiwać, że jakakolwiek argumentacja, która nie trafia do emocji, przekona go do przyjęcia lepszych zasad. David Hume, An Enquiry Concerning the Principles of Morals Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Kulik Opublikowano 8 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2008 Albo szczotki się kończą... Cytuj kulikowisko.pl www.facebook.com/KULIKOWISKOUwaga!!! Nowa lokalizacja kursów prawa jazdy: teoria: Mokotów-Służewpraktyka: Ursus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ED manetka (KURCZAK) Opublikowano 8 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2008 ja stawiam na szczotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi