Quaad Opublikowano 5 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2008 Siemka ludziki miała miejsce taka sytuacja i zastanawiam się czy dobrze zrobiłem przyznając sie do winy ...Dwa pasy ruchu w jedna stronę i na obu sznurek katamaranów stojących na czerwonym świetle. Miedzy nimi sporo miejsca to jak zawsze cisnę środkiem i wyjeżdżam na miejsce "lidera" :wink: w momencie kiedy montowałem się już przed pierwszy stojący na danym pasie katamaran ( bylem juz przed nim tyle co wjechałem i stanąłem )zaświeciło sie światło zielone czego nie widziałem ... wjechałem przed auto zatrzymałem sie i w tym samym momencie dostałem strzała z prawej strony moto ( stałem pod kątem na tym pasie ) i gleba na lewa stronę :biggrin: zaraz zbiegły sie dziadki i zaczęły wymachiwać " laskami " po przegonieniu hołoty i krótkiej rozmowie z babka stwierdziłem ze no moja wina i żeby uniknac wzywania niebieskich napisałem jej oświadczenie przyznając się do winy ... Teraz naszły mnie jednak wątpliwości czy słusznie zrobiłem i chciałbym poznać wasze zdanie :bigrazz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ks-rider Opublikowano 5 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2008 Teraz, to nawet gdybys nie byl winny ( a jestes ) to bylaby dupa blada, selawi. :P Cytuj <p><a href="https://www.youtube.com/user/Koch1210/Videos">https://www.youtube.com/user/Koch1210/Videos</a></p> <p> </p> <p><a href="http://picasaweb.google.com/ksrider/">http://picasaweb.google.com/ksrider/</a>[/url]</p> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mizc Opublikowano 5 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2008 Wg mnie, jeżeli stałeś przepisowo na pasie (pod kątem lub nie), oba pojazdy miały zerową prędkość, zapaliło się zielone, kobieta ruszyła i w Ciebie wjechała, to to jest ewidentnie jej wina. Co innego jeżeli w momencie Twojego dohamowania kobieta już ruszyła, albo stałeś w niedozwolonym miejscu. Ja tam ustawiając się na pole position nie wjeżdżam na środek pasa, żeby wkurzać kierowców puszek i nadziewać się na stłuczki, tylko staję na środku między pasami, o pół długości motocykla przed puchami, ale między przerywaną a przejściem/ścieżką dla rowerów/skrzyżowaniem. W razie czego zawsze można się próbować tłumaczyć, że dohamowywałem widząc żółte światło, i nie wyrobiłem się przed przerywaną. Za to dzięki temu unikam sytuacji takich jak Twoja. Teraz już nic nie zrobisz, nauczka na przyszłość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Okrop Opublikowano 6 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2008 moze wypoiedza sie osoby lepiej obeznane z przepisami, ale: zakladajac ze wjechales przed stojacy samochod i sie zatrzymales (niezaleznie czy zgodnei czy nie zgodnie z przepisami, i czy stales na przejsciu czy nie) To babka ruszyla i wjechale w cos co stalo przed nia - wiec ty mozesz dostac mandat za zle ominiecie i stawanie w nieodpowiednim miejscu, ale NIE zajechales jej drogi, bo stala, a to ona cie ztaranowala! wiec na moje oko ona bylaby winna. jesli za to ona juz zaczela sie toczyc, a ty jej zajechales droge is ie zatrzymales, no to sorki - twoja wina jak nic. Ja tam ustawiając się na pole position nie wjeżdżam na środek pasa, żeby wkurzać kierowców puszek i nadziewać się na stłuczki, tylko staję na środku między pasami, o pół długości motocykla przed puchami, no super, ale w takim razie jestes baardzo kolezensji dla innych motocyklistow... bo dzieki tobie juz nikt inny do przodu nie wyjedzie bo blokujesz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Browarny Opublikowano 6 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2008 no super, ale w takim razie jestes baardzo kolezensji dla innych motocyklistow... bo dzieki tobie juz nikt inny do przodu nie wyjedzie bo blokujesz...Rzadko się zdarza by takie tłumy motocyklistów naraz podjeżdżały do skrzyżowania. A jak stoją dwa-trzy jeden za drugim to też zdążą. Pociesz się Quaad że nawet gdybyś się nie przyznał to w świetle prawa uznano by Ci winnym więc postąpiłeś dobrze przyznając się. Nawet gdyby bawić się w opinie rekonstrukcyjne to też wyszłaby Twoja wina. Cytuj SPOKOJNIE, POZWÓLMY DZIAŁAĆ NATURZE... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
liminu Opublikowano 6 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2008 Rzadko się zdarza by takie tłumy motocyklistów naraz podjeżdżały do skrzyżowania. A jak stoją dwa-trzy jeden za drugim to też zdążą. Poza tym stojac na srodkowym jestes lepiej widziany przez innych... :evil: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Okrop Opublikowano 6 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2008 Pociesz się Quaad że nawet gdybyś się nie przyznał to w świetle prawa uznano by Ci winnym więc postąpiłeś dobrze przyznając się. Nawet gdyby bawić się w opinie rekonstrukcyjne to też wyszłaby Twoja wina.no ale dla czego? jesli babka by sie przyznala ze stala w momencie gdy on sie zatrzymal to tez? pytam bo nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mizc Opublikowano 6 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2008 ...no super, ale w takim razie jestes baardzo kolezensji dla innych motocyklistow... bo dzieki tobie juz nikt inny do przodu nie wyjedzie bo blokujesz...Miałem na myśli sytuację, kiedy jestem sam/inni są miedzy innymi pasami. Oczywiście jak widzę kogoś w lusterkach, wtedy zjeżdżam i go puszczam obok. Bez przesady - jesteśmy ludźmi :icon_question: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Browarny Opublikowano 6 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2008 no ale dla czego? jesli babka by sie przyznala ze stala w momencie gdy on sie zatrzymal to tez?Trzeba się oprzeć na opisie Qoaada. Wynika z niego że dostał strzała w momencie zatrzymania się przed samochodem. Tym samym doliczając czas reakcji i czas ruchu pojazdu, babka musiała albo być już w ruchu albo rozpoczynać ruszanie. Ponieważ mówimy o bardzo niewielkich odległosciach to nie miała czasu na zatrzymanie. Gdyby zrobić precyzyjne obliczenia to wyjdzie to czarno na białym. Chyba że w grę wchodzą jakieś dodatkowe okoliczności o których nie wiemy. Cytuj SPOKOJNIE, POZWÓLMY DZIAŁAĆ NATURZE... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quaad Opublikowano 6 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2008 (edytowane) zjechałem przed nią bo z tylu jechał 2 motocyklista w momencie mijania jej puszki wydaje mi sie ze jeszcze stala ledwo wjechałem przed nia i w tej samej chwili dostałem strzała wiec hmm możliwe ze w momencie jak bylem na wysokości jej przedniego zderzaka i zaczynałem skręcać w prawo żeby zająć środek pasa zapaliło się żółte i babka zaczęła ruszać tego juz nie wiem to sie stalo za szybko ... jedno szczęście w tym nieszczęściu ze moj zielony skarb nie ucierpiał jedyne co sie stalo to obtarty prawy podnóżek i kilka rysek lewym deklu ;] ( nie licząc obolałej lewej strony ciała ) u babki dziura w zderzaku po moim podnóżku no ale nauczka jest ! jak to kiedyś powiedział jeden z forumowiczów "pamiętaj ze katamaran to twój wróg i tylko czeka żeby w ciebie przypierdolić" <-- ja niestety zapomniałem :) Edytowane 6 Czerwca 2008 przez Quaad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi