Sopel44 Opublikowano 3 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2008 (edytowane) Witam potrzebuję rady bardziej doswiadczonych motocyklistów.mój pierwszy sezon na 200 (xj600n) i miałem dzisiaj małą przygodę na skrzyżowaniu efektem której moto leżało jakies 30sekund na boku. Gdy podnosiłem moto zauważyłem plamę benzyny (moze ze 150tka - nie wiele)W każdym razie - strat w sprzęcie praktycznie zadnych poza ułamaną klamką hamulca. Po pozbieraniu sie probowałem go odpalić niestety bezskutecznie. Po 5 minutach się udało i dojechalem do domu juz bez problemów. niestety od tego zdarzenia mam problemy z odpaleniem motocykla.Ssanie przy kierownicy jakby nie działało - obroty sie zwiekszaja dopiero po 10-15 sekundach. (trzeba nim "pomachac" w przód i w tył - dopiero łapie)Odpalac musze z gazem i ssaniem. Zaskoczy dopiero gdy złapie ssanie. Co skutkuje tym ze aby go odpalić musze go kręcic i kręcic, dodając gazu...Prosze o radę co z tym fantem zrobić - zapewne ktoś juz z kolegów miał podobny problem.Wcześniej palił bez problemów... na zimnym ze ssaniem, na ciepłym na dotyk pozdrawiam i z góry dzięki za pomoc ps.po odpaleniu lewy tłumik dymił na biało. po przejechaniu ok. 20km przestał. sprawa moze wydawac się banalna lecz brak mojego doswiadczenia utrudnia mi odpowiednią diagnozę... Edytowane 3 Czerwca 2008 przez Sopel44 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motobandyta Opublikowano 3 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2008 też mialem podobną przygodę. problem polega na tym że gaźniki są przystosowane do pracy w jednej płaszczyźnie. jeśli moto leży na boku to zmienia sie poziom paliwa w komorach mogą podwiesić sie membrany itp. w moim przypadku wszystko wróciło do normy po przejechaniu około 150 km. jeśli w twoim moto sie nie poprawi to trzeba bedzie przerególować gaźniki a jeśli nie były czyszczone to też wyczyścić. no i potem synchro zrobić.pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raio Opublikowano 3 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2008 Ze trzy razy już maleństwo moje leżało na glebie i ciekło ale potem zawsze wszystko było ok po zalaniu gaźników. Tak na czuja to sprawdź czy ci się gdzieś linka ssania nie blokuje i świece bo mogła któraś paść po zalaniu. Jak to nie pomoże to trzeba będzie zajrzeć do gaźników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sopel44 Opublikowano 3 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2008 Dzieki za odpowiedz. Jutro sie zobaczy jak to się bedzie sprawowac bo czeka mnie traska ok. 200kmNiepokoi mnie jeszcze jedna sprawa. Wyciek paliwa? skąd? dlaczego? czy to normalne jak moto w poziomie lezy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wicek15 Opublikowano 3 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2008 skąd?Przelewy gaźników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raio Opublikowano 3 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2008 w xj-otach takie wycieki to normalka, to już jest tak zrobione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motobandyta Opublikowano 3 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2008 wyciek przez odpowietrzenie baku jak sądzę. pociekło ci z rurki pod silnikiem prawdopodobnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sewa Opublikowano 4 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2008 (edytowane) jak moto leżało to normalne ze z gaźnika poleci benza, albo z jednego z odpowietrzników baku, także nie masz co się tym przejmować, zapewne po wywrotce zalało Ci świece, sprawdź czy nie mają przebicia, co do ssania przypatrz się jak pracuje linka przy kierownicy, sprawdź czy swobodnie listwa ssania na gaźnikach przesuwa się w jedną i druga strone, mogło coś się lekko wygiąć i dlatego nie zawsze łapie Edytowane 4 Czerwca 2008 przez sewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi