SVRemoS Opublikowano 31 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2008 1.Zaciski czyste.2.Klocki nowe.3.Uklad po inspekcji poprawnie odpowietrzony. Fabrycznie przewod hamulcowy idzie do prawego zacisku a z tamtad wedruje na druga strone(jak dla mnie troche dziwne rozwiazanie). Prawy zacisk pracuje niepoprawnie,wysuwaja sie tylko dwa (z czterech) nienaprzeciwlegle tloczki,co powoduje krzywienie sie tarczy i nierownomierne zuzywanie sie klockow. Czy jedynym rozwiazaniem jest zakup nowego zacisku? Jezeli ktos mial podobny problem,jak zostal rozwiazany? Dzieki i pozdrawiam :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jachuer5 Opublikowano 1 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2008 Może tzw przejście jest zapchane(mam na myśli bardzo malutką dziurke, którą przypływa płyn chamulcowy). A nie masz żadnych wycieków? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SVRemoS Opublikowano 2 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2008 Może tzw przejście jest zapchane(mam na myśli bardzo malutką dziurke, którą przypływa płyn chamulcowy). A nie masz żadnych wycieków? Tak jak napisalem wczesniej,uklad wyczyszczony i po inspekcji. Zacisk byl rozebrany i umyty,wszystko zostalo sprawdzone mimo to problem wystepuje dalej :notworthy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sewa Opublikowano 2 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2008 (edytowane) że świeżo zrobione to swoją drogą, mogło i zapchać ponownie, a czy nie zapowietrza Ci sie układ? Edytowane 2 Czerwca 2008 przez sewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buber Opublikowano 2 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2008 A jaką masz gwarancję że tłoczki równo się wysuwają, tzn, że dobrze chodzą? Bo brzmi tak jakby po prostu coś nie puszczało tłoczka.A to jak jest połączone nie powinno mieć znaczenia. Hydraulika to załatwia - tzn płyn pójdzie tam gdzie najmniejszy opór.... Może zamień tłoczki miejscami? Cytuj Dezinformacja i fake newsy opierają się na tendencyjności w naszym myśleniu. Nie lubimy otrzymywać informacji, które są sprzeczne z tym, jak postrzegamy świat. Wolimy wiadomości, które potwierdzają nasze przekonania. Problem w tym, że wobec takich przekazów jesteśmy mniej krytyczni, więc jeśli dezinformacja będzie zgodna z tym, w co i tak już wierzymy, łatwiej będzie się nam na nią nabrać. Pamiętajmy, dezinformacja ma na celu radykalizację naszego światopoglądu, a nie jego zmianę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jachuer5 Opublikowano 2 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2008 A moim zdaniem podczas czyszczenia wpadł Ci jakiś gruby paproch, i się zapchało, ale to tylko moje zdanie. Jeżelli masz czas i warunki to proponuje rozłorzyć wszustko wyczyścić jeszcze raz i powinno być git. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SVRemoS Opublikowano 7 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2008 W takim razie rozbiare zacisk jeszcze raz,choc jestem pewny,ze po ostatnim czyszczeniu zostawilem i zlozylem wszystko TIP TOP. Jedyne,czego moge sie domyslac,to fakt,ze zacisk zrobiony jest z alu a tloczki sa metalowe,przed czyszczeniem pod wplywem brudu tloczki wytarly zacisk od srodka w taki sposob,ze nie pracuja jak powinny,wiec moje dzialania nic nie daly i trzeba szukac nastepnego zacisku niestety.Pzdr i dzieki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi