R.Y.B.A Opublikowano 31 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2008 o tym paliwie to pisza buraki ktore w zyciu tylko sie kloca, spierdalaja do angli itp.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 31 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2008 Też nie rozumie głupot o tym ze jak stać mnie na auto za 100k to i mam za co wlać do niego. A moze to auto moich marzeń, kupiłem na kredyt tylko po to żeby je mieć, powoli sobie spłacam i jezdze mozliwie jak najtaniej. Co w tym złego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zonq Opublikowano 31 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2008 Arni GS no jak to nie wiesz??? jestes wtedy zwyklym szpanerem, penerem i koniobijca... jak dla mnie instalacje gazowa mozna zamontowac i do veyrona i co komu do tego?? no ale jak widac w PL wszystkim to przeszkadza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orzeszek :) Opublikowano 31 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2008 CNG to jest bardzo dobry pomysł, nawet niedaleko mnie jest stacja CNG, ale tam już chyba gaz jest droższy niż z rury w domu.Podobno tankowanie gazu w domu to dobre kilka godzin.Jak się ma instalacja CNG do LPG V generacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyklotron Opublikowano 31 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2008 CNG to jest bardzo dobry pomysł, nawet niedaleko mnie jest stacja CNG, ale tam już chyba gaz jest droższy niż z rury w domu.Podobno tankowanie gazu w domu to dobre kilka godzin.Jak się ma instalacja CNG do LPG V generacji? instalacja kosztue tyle samo, butle są drogie, jedna to 2000 zł, tankowanie w domu kompresorem za 7000 zł trwa 8 godzin ( na noc zostawiasz ), cena gazu u mnie to 89 gr za metr + 34 gr za przesył czyli 1.23 ( ponad 2 razy taniej od lpg ) i nie zobaczysz tego w polonezach czy dziesięcioletnich omegach, obciachu na stacji też nie będzie bo nie zaglądasz na stacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mati_Bar Opublikowano 31 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2008 Pomysł jak najbardziej trafny i przy dzisiejszych cenach paliw wręcz idealny.Tylko mam pytanie jaki jest zasięg samochodu przy pełnym nabiciu butli w samochodzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyklotron Opublikowano 31 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2008 Pomysł jak najbardziej trafny i przy dzisiejszych cenach paliw wręcz idealny.Tylko mam pytanie jaki jest zasięg samochodu przy pełnym nabiciu butli w samochodzie? jedna butla to 25 metrów gazu = 25 litrów benzyny ( w przybliżeniu ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qurim Opublikowano 31 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2008 (edytowane) Ooo. Ciekawa opcja. Tymbardziej że ostatnio spodobał mi się nowy Dodge Challenger - narodziny dawnej legendy. I nie jest nawet drogi. Spodziewana cena trochę ponad 20k USD za najmniejszy silnik 3.6 V6 chyba to jest. Więc da się tanio latać taką furą. :icon_razz:http://www.autokrata.pl/ogien/3416/dodge_challenger/ Czyż nie jest piękny? :icon_razz: a teksty p.t. masz fure za 100 kawałków i nie stac cie na benzyne???- mnie poprostu rozwalają!Niom. Może ktoś lubi smigać na gazie z innych powodów niż cena. Jakbym mial miec samochód to napewno na gaz - po pierwsze ze cena - samochód musi być ekonomiczny, tani i użyteczny bo przyjemnosci to raczej nie ma z jazdy. A do tego chcialbym gaz bo jestem pro-ekologiczny i jazda na beznynie czy ropie to nie mój styl gdybym mial miec samochód. Wystarczy ze truję środowisko motocyklem który pali 11/100km, samochód musi byc na gaz. Gdybym miał dużą furę to napewno bym założył LPG w nim - chociażby na złość tym co gadają ze masz taka fure a na gaz latasz? Hehe. No i po to żeby byc ekologicznym i ekonomicznym a kasę którą zaoszczędzę wydałbym na paliwko do moto i browar. :) :icon_razz: Edytowane 31 Maja 2008 przez qurim Cytuj MotorcycleStorehouse Dealer. Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla! Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyklotron Opublikowano 31 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2008 Ooo. Ciekawa opcja. Tymbardziej że ostatnio spodobał mi się nowy Dodge Challenger - narodziny dawnej legendy. I nie jest nawet drogi. Spodziewana cena trochę ponad 20k USD za najmniejszy silnik 3.6 V6 chyba to jest. Więc da się tanio latać taką furą. :icon_razz:http://www.autokrata.pl/ogien/3416/dodge_challenger/ Czyż nie jest piękny? :icon_razz: Niom. Może ktoś lubi smigać na gazie z innych powodów niż cena. Jakbym mial miec samochód to napewno na gaz - po pierwsze ze cena - samochód musi być ekonomiczny, tani i użyteczny bo przyjemnosci to raczej nie ma z jazdy. A do tego chcialbym gaz bo jestem pro-ekologiczny i jazda na beznynie czy ropie to nie mój styl gdybym mial miec samochód. Wystarczy ze truję środowisko motocyklem który pali 11/100km, samochód musi byc na gaz. Gdybym miał dużą furę to napewno bym założył LPG w nim - chociażby na złość tym co gadają ze masz taka fure a na gaz latasz? Hehe. No i po to żeby byc ekologicznym i ekonomicznym a kasę którą zaoszczędzę wydałbym na paliwko do moto i browar. :) :icon_razz: No tak, tylko że pytam o CNG czyli gaz ziemny ( metan ), ale rozumiem że głos za. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qurim Opublikowano 31 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2008 (edytowane) No tak, tylko że pytam o CNG czyli gaz ziemny ( metan ), ale rozumiem że głos za.Aaa. Coś nie doczytałem pewnie. Za dużo borwar wczoraj wieczorkiem... :) Ale tak czy inaczej, jestem ZA. Mnie to nie robi różnicy czy metan, propan, metanol czy eter - ważne ze fura jedzie. :icon_razz: Edytowane 31 Maja 2008 przez qurim Cytuj MotorcycleStorehouse Dealer. Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla! Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ks-rider Opublikowano 31 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2008 (edytowane) Rozumiem, że Ty nie stawiasz na ekologię i nowoczesność , to podejście szybko się zmnieni, Bush właśnie uruchamia w stanach wszystkie możliwe alternatywne sposoby , za dwa lata chce się uniezależnić od opec, to jest przyszłość. Wybacz ale ten kto stawia na ekologie i ochrone srodowiska nie kupuje fury z silnikiem 5,7l bez wzgledu jakie paliwo bedzie uzywane. Jezeli juz to obecnie najtanszym paliwam jest alkohol ( nie skonczy sie napewno w tym stuleciu i moze byc produkowany wiecznie ), oczywiscie jezeli nie narzucimy na niego podatku. Mozna by tez sporo podyskutowac o tym czy gaz czy alkohol, gdzie jest mniejszy naklad energi w wyprodukowaniu jednostki oraz ekologiczne skuki. Pozatym od kiedy w autach amerykanskich jest az taka nowoczesnosc ? Mozesz wiezyc lub nie temat i zagadnienie nie jest mi obce i bardzo mnie interesuje. Tyklo, ze ja biore pod uwage aby pojazd spalal go jak najmniej i byl jak najmniej awaryjny. Mowoczesnosc dla mnie to jak najmniejsze spalanie. Tak apropo ile km robisz Tygodniowo / miesiecznie / rocznie ? ( bez roznicy co podasz ) :crossy: Edytowane 31 Maja 2008 przez ks-rider Cytuj <p><a href="https://www.youtube.com/user/Koch1210/Videos">https://www.youtube.com/user/Koch1210/Videos</a></p> <p> </p> <p><a href="http://picasaweb.google.com/ksrider/">http://picasaweb.google.com/ksrider/</a>[/url]</p> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość komandosek Opublikowano 31 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2008 no wybacz ks, przeciez spalanie propan-butanu nie wywołuje praktycznie ZADNYCH niepożądanych skutków dla środowiska, co tu ma do rzeczy wielkość silnika? To dlatego wlasnie nic Ci się nie dzieje gdy przebywasz w kuchni, chocby i 6 garków stało na gazie, hehe :crossy: pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
personPILA Opublikowano 31 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2008 ks-rider a nie pomyslales o podlaczeniu sie do rury dostarczajacej juz gaz do chałupki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ks-rider Opublikowano 31 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2008 (edytowane) instalacja kosztue tyle samo, butle są drogie, jedna to 2000 zł, tankowanie w domu kompresorem za 7000 zł trwa 8 godzin ( na noc zostawiasz ), cena gazu u mnie to 89 gr za metr + 34 gr za przesył czyli 1.23 ( ponad 2 razy taniej od lpg ) Jaki pobor pradu ma kompresor ? :crossy: Bo tego kolego nie uwzgledniles w swoim rachunku. no wybacz ks, przeciez spalanie propan-butanu nie wywołuje praktycznie ZADNYCH niepożądanych skutków dla środowiska, co tu ma do rzeczy wielkość silnika? To dlatego wlasnie nic Ci się nie dzieje gdy przebywasz w kuchni, chocby i 6 garków stało na gazie, hehe :banghead: pozdrawiam No prawe zadnych, o tym mozna by bylo tez sporo podyskutowac. Nie mam nic przeciwko alternatywnym paliwom ale bodzmy tez troche realistami w koncu to nie przedszkole :biggrin: Chcesz oszczedzac srodowisko i zrobic cos dla ekologi, prosze bardzo ale zacznij moze najpierw od doboru odpowiedniego auta do swoich potrzeb i przeznaczenia ks-rider a nie pomyslales o podlaczeniu sie do rury dostarczajacej juz gaz do chałupki? Szczerze mowiac nie, ten temat nie jest mi znany. Jezeli juz tak bardzo o ekologi i ekonomice to proponuje starego diesla, technologie przerobu starego oleju ( z kazdej budy z frytkami ) i nie potrzebujesz ani kompresora ani rury doprowadzajacej Ci do domu gas. Za zbieranie oleju otrzymujesz jeszcze kase za ekologiczne usuniecie oleju nie powodujace szkodliwosci skologicznej - mowiac prosto buda z frytkami jeszcze Ci doplaca abys ten stary olej wziol. :crossy: Edytowane 31 Maja 2008 przez ks-rider Cytuj <p><a href="https://www.youtube.com/user/Koch1210/Videos">https://www.youtube.com/user/Koch1210/Videos</a></p> <p> </p> <p><a href="http://picasaweb.google.com/ksrider/">http://picasaweb.google.com/ksrider/</a>[/url]</p> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość komandosek Opublikowano 31 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2008 :crossy: mam wrazenie ze jednak duzo więcej pamietam z lekcji chemii nt alkanów, o czym tu dyskutowac.. :banghead: pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi