bleobheris123 Opublikowano 24 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2008 (edytowane) Witam...Mam problem bo nie wiem ktory jest lepszy i ktory kupic!!Keeway Matrix czy Keeway F-act czy Keeway Focus?? Który ma najlepsze osiagi?? Jakie czesci zamienic aby byl mocniejszy i szybszy??A jesli znacie jakis inny sqter do 5000zł to piszcie!!Z gory dziekuje... Edytowane 24 Maja 2008 przez bleobheris123 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekB Opublikowano 24 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2008 Wystarczy tylko wymienić:-cylinder na 70 cc (tłok, pierścienie, sworzeń itd.)-w związku z powyższym wał na wzmocniony + łożysko-do tego trzeba też większy gaźnik-wzmocnione sprzęgło-odpowiednie rolki dla Twoich wymagań ( lżejsze - lepsze przyśpieszenie; cięższe - lepszy v-max)-wydech, bo na oryginalnym nie wykorzystasz wcześniej wymienionych części-możesz zmienić świecę na lepszą......i tak w nieskończoność. Tylko żebyś później nie miał wyrzutów sumienia, że napchałeś sporo kasy a sprzedajesz taniutko. Za 5000 pln można kupić średniej klasy nowego skuterka lub używany, lepszej marki, ale z niewiadomych rąk. Wybór należy do Ciebie. Może TGB albo Kymco? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiśl@k Opublikowano 25 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2008 Ja mialem stycznosc tylko z Matrixami ( najdroższy w stawce ) i jakos jego plastikow tragiczna, takze ciekawe co sie dzieje w tanszych modelach. Poza tym nie odpalal. Ale tak to byl spoko :lalag: a co do osiagow - wydech, sprzeglo, wario i bedzie latalo. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szyszunia1514 Opublikowano 25 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2008 F-act, mój kumpel go ma. Jest zadowolony. oprócz rozwalonego akumulatora ( z jego winy zresztą ) nic sie nie zepsuło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bleobheris123 Opublikowano 25 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2008 A który ma wiecej czesci tuningowych?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boa Opublikowano 25 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2008 A po kiego chcesz się ładować w chiński badziew?Nie lepiej kupić jakieś piaggio, czy yamahę? Cytuj Fotografia ślubna, dziecięca, portretowa, akty, etc... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kioRa Opublikowano 25 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2008 Kolego Wislaku - jesli masz zamair pisac takie bzdury co do jakosci plastiku to lepiej nic nie pisz.Wykonywane sa z granulatu - a w stosunku do konkurencji Martix wypada najlepiej : chyba ze masz na mysli porownania typu : MATRIX : GILERA ????????? Bo to chyba w tym kierunku idzie. Nawiazujac do pytania : Majac do wyboru te 3 pojazdy ja osobiscie wybieram Focusa rocznik 2006 :P jesli masz owego do dyspozyci ( chodzi o nowy sprzet bez przebiegu) W MAtrixie masz do dyspozycji : "sportowy " tlumiczek ,el. zegary , al.obrecze, alarm ( ale to standard we wszystkich modelach) , odpalanie z kluczyka (tez standard) ,kuferek (standard) , al. podesty , "sportowa " tarcza cham. - minusem w martixie jest podloga ktora jes za wyskoko i nie ma "wysiegnikow" jak w przypadku focusa/ f-acta . Reasumujac pojazdy mechanicznie : czy bedziesz chcial kupic f-acta / matrixa najpierw sobie usiadz na jednym i drugim. Po standardowym odblokwoaniu pojazdy rozpedzaja sie do 70 km/h (sam sprawdzalem) Jesli o pojad bedziesz dbal , przestrzegal przegladow i wymian - gwarantuje bezawarynja jazde :P Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiśl@k Opublikowano 25 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2008 Kolego kioRa, pod hasłem "jakość plastików", mam na myśli ich spasowanie ( ktore jest bardzo srednie ), trwałość ich mocowań ( ktore ochoczo pękają ) i tym podobne aspekty. Mialem styczność z Matrixami paroma, wiec o nich pisze. Może w tych nowych coś sie poprawiło. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bleobheris123 Opublikowano 25 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2008 Dzisiaj wyczytalem na jakims forum, ze Matrix i Focus maja takie same silniki, itp tylko roznia sie wygladem...Prawda to??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kioRa Opublikowano 25 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2008 Kolego Wislak : ty miales z paroma ja z paroma tysiacami : i na tle innych produktow w tej cenie wypada bardzo dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artur.h Opublikowano 25 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2008 Mój kolega jest posiadaczem wynalazku Keeway Matrix i powiem jedno: nie narzeka na niego, co więcej zachwala go. Ma go już z rok i jeździ nim codziennie do szkoły i jeszcze nic mu sie poważnego nie stało. Co do osiągów to spokojnie poleci te 70-75 km/h :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiśl@k Opublikowano 25 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2008 widocznie te, ktore ja znam, są jakies pechowe bo dzieją sie znimi cuda konkretne :) koniec tematu :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robbeg Opublikowano 17 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2009 Mój kolega jest posiadaczem wynalazku Keeway Matrix i powiem jedno: nie narzeka na niego, co więcej zachwala go. Ma go już z rok i jeździ nim codziennie do szkoły i jeszcze nic mu sie poważnego nie stało. Co do osiągów to spokojnie poleci te 70-75 km/h :) Moi drodzy kupiłem MATRIXa synowi. Po paru niedrogich przeróbkach bezproblemowo zamyka licznik. Jedyne co trzeba bylo wyrzucic to alarm bo starsznie daje po d... akumulatorowi. A poza tym to smiga jak pszczółka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kioRa Opublikowano 21 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2009 Bo po wielu mekach z Keewayami doszedlem do wniosku ze to najlepszy Chinol na rynku i czegokolwiek nie zrobi Zipp Kingway czy romek to i tak beda brali pojazdy z fabryk ktorymi nie sa wlascicielami i moga sie pocalowac w ... :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi