Gohan Opublikowano 24 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2008 (edytowane) Witam mam problemik z hamulcam otoz gdy naciskam hamulec zaciska sie on na tarczy i nie chce puscic juz probowalem wymiany plynow odpowietrzanie wymiana klockow i innych takich POMOCY !!!!!!!!!!!! moj motor to DERBI GPR Racing 2000 rok pozdro :lalag: Edytowane 24 Maja 2008 przez Gohan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarekmbx Opublikowano 24 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2008 ja miałem to samo w MBX dopiero jak młoteczkiem postukałem to puszczał. Cytuj www.zaplon.fora.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 25 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2008 Witam mam problemik z hamulcam otoz gdy naciskam hamulec zaciska sie on na tarczy i nie chce puscic juz probowalem wymiany plynow odpowietrzanie wymiana klockow i innych takich POMOCY !!!!!!!!!!!! moj motor to DERBI GPR Racing 2000 rok pozdro :Dmasz zapieczone tłoczki weż psiknij jakimś WD 40 i proboj wtedy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marcpol Opublikowano 25 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2008 A później kolega rafael zasponsoruje nowe uszczelki do tłoczków hamulcowych. Gohan takich tematów było już mnóstwo, poszukaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotrekRR Opublikowano 25 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2008 Rozebrac takiego zaciska, wyczyscic dokladnie z pylu i bruda. Powierzchnie gdzie klocki stykaja sie z zaciskiem posmarowac mozna specjalym smarem do tego przeznaczonym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wicek15 Opublikowano 25 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2008 (edytowane) Rozbierz zacisk, wyciągnij tłoczki, wyczyść je ładnie, przesmaruj płynem hamulcowym. Prowadnice nasmaruj jakimś smarem, załuż klocki i zakładaj. Będziesz musiał odpowietrzyć. ale to już gdzieś było oppisywane, nawet chyba ja pisałem o tym kilka dłuższych zdań. Edit//http://forum.motocyklistow.pl/index.php?s=...dpost&p=1199008 Edytowane 25 Maja 2008 przez wicek15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi