rolnik896 Opublikowano 23 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2008 witam mój problem polega na tym że jadąc na maksa u mnie to 13 tys obrotów :D ujmując gaz coś mi w silniku chrobocze jest tak na każdym biegu powyżej 13 tys ujmując gaz z 11 tys obr już nie stuka . :) proszę o rady dla mnie by rozwiązać ten problem z góry dzięki.Pozdrawiam :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBAS007 Opublikowano 24 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2008 Z 13 tys??Szczerze mowiac watpie zeby do tylu krecil no ale jezeli juz to wogole po jakiego ch..a krecisz go tak na maksa??Ja jak swoja do 11 wkrece to juz silnika mi szkoda i wogole, a jak ty wkrecasz swoja do 13 to sie nie dziw ze cos ci moze stukac.Pozatym powieidzlbys cos moze wiecej czy robi ci sie tak tylko na biegu czy na luzie bo to ze cos ci stuka w slinku to nikt ci raczej nie pomoze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GurenS Opublikowano 24 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2008 Obstawiam, że jest to łańcuch ; ) spróbuj naciągnąć ... u mnie też tak stukało przy dodawaniu gazu. GurenS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rolnik896 Opublikowano 24 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2008 na jałowym biegu nie sprawdzałem czy tak jest a co do łań cucha to jest luzno ale nie mam pojęcia jak powinien być naciagnięty bo tak na oko to wole nie próbować Z 13 tys??Szczerze mowiac watpie zeby do tylu krecil no ale jezeli juz to wogole po jakiego ch..a krecisz go tak na maksa??Ja jak swoja do 11 wkrece to juz silnika mi szkoda i wogole, a jak ty wkrecasz swoja do 13 to sie nie dziw ze cos ci moze stukac.Pozatym powieidzlbys cos moze wiecej czy robi ci sie tak tylko na biegu czy na luzie bo to ze cos ci stuka w slinku to nikt ci raczej nie pomoze kręciłem go na maksa gdyż próbowałem go postawic na koło lecz zrezygnowałem gdy zaczeło stukać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wicek15 Opublikowano 24 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2008 Po co, na koło powinnien wchodzić przy 7 tyś. Masz złą technike i tyle :) A silnik katujesz niepotrzebnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rolnik896 Opublikowano 24 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2008 Po co, na koło powinnien wchodzić przy 7 tyś. Masz złą technike i tyle :) A silnik katujesz niepotrzebnie.czy zła technika to nie jeste,m piewien ale to ma 15KM z 7 tys na wet ja gwałtownie puszcze sprzęgło siedząc jak najdalej od kierownicy z ledwoscia go podrzuca :) a po drugie motor jest i był katowany jak go kupiłem ma nie jeden szlif i po dzwonie kupiłem go za grosze do nauki na sportowym motorze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasz90skomra Opublikowano 24 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2008 zobacz od ilu zaczyna sie czerwone pole na obrotomierzu, i dowiedz się co to znaczy ze jest zaznczone na czerwono, wtedy będziesz wiedział dlaczego coś Ci puka :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marcpol Opublikowano 24 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2008 Co puka? Układ korbowo tłokowy :) Co do kręcenia, to nie widzę problemu, przecież to dwusuw, nic mu się nie stanie. Jednak na koło nikt z takich obrotów nie stawia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rolnik896 Opublikowano 24 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2008 Co puka? Układ korbowo tłokowy :) Co do kręcenia, to nie widzę problemu, przecież to dwusuw, nic mu się nie stanie. Jednak na koło nikt z takich obrotów nie stawia. no nie stawiam od 13 tys bo tak nawet nie ma mowy zeby postawic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marcpol Opublikowano 24 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2008 Czyli potwierdza to diagnozę, że tłoczek się skończył. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boa Opublikowano 24 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2008 rolnik jak czytam Twoje wywody w innym wątku nt niemachania skuterowcom, bo ledwo ogarniają wzrokiem kawałek asfaltu przed kierownicą, a później czytam takie brednie jak tu wypisujesz, to właściwie nie wiem czy się śmiać czy płakać... jasne lepiej kupić zajechaną NS1 po kilku szlifach i po dzwonie do "nałki stóntu" i mieć brechę z kogoś na skuterze... BTW, coś mi się wydaje, że niejeden kolo na Aeroxie czy Speedfight'cie by Ci pokazał jak się stawia moto na kole :) :P Cytuj Fotografia ślubna, dziecięca, portretowa, akty, etc... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rolnik896 Opublikowano 24 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2008 na skuter na kolo nie problem postawić gdyz to automat wystarczy dac gzu i siasc jak najdalej sie daod kierownicy i samo idzie wiem bo jezdziłem na kymco k12 a co do skuterowców mowiełm o początkujacych którzy zdali ta wymarzona karte motorowerowa wiem jak to jest na własnym przykładzie ci to mowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBAS007 Opublikowano 25 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2008 (edytowane) no nie stawiam od 13 tys bo tak nawet nie ma mowy zeby postawic Moze sie powtorze ale jesli masz zjechany tloczek to nie bedzie krecil do tak maksymalnych obrotow no ale to nie moj motor takze juz niewazne.Co do stawiana na kolo z 13 tys Ja sie przynam ze raz probowalem i to niechcacy wkrecilem go na wyzsze obroty bo mial cos kolo 9 czy 8 tys i mi moto spod dupy ucieklo, wiecej nie probuje.A pozatym skoro piszesz ze kupiles moto za grosze i po to zeby je zajezdzic to nie widze potrzeby grzebania w nim i przejmowania sie ze cos ci stuka.Tak na marginesie wg mnie to nie jest moto do nauki stuntu Sory za maly OT :P :P Edytowane 25 Maja 2008 przez KUBAS007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wicek15 Opublikowano 25 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2008 Sprzedaj mi tą NSke za tyle co kupiłeś, ja ją sobie zrobie i będę jeździł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi