lesnik18 Opublikowano 21 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2008 Witam. Chciałbym, aby użytkownicy tych maszyn wypowiedzieli sie trochę na ich temat. Mam dylemat miedzy wyborem klx a klr. Potrzebuje motoru do jazdy w terenie lekkim, czasami cięższym, ale i na asfalt. Ma być motorem na 2-3 lata. Klx jest trudno dostępny w naszym kraju :banghead: . Jak już są to za 6-7 tys. Z klr jest lepiej z dostępnością i ceną. Nawet w Niemczech można je dostać. Interesuje mnie pojemność baku, spalanie, waga, moc, awaryjność, dostępność części i ich cena. To będzie pierwsze moje moto na prawko :banghead: . Chciałbym mieć jasność, abym później nie żałował wyboru. Z góry dzięki za pomoc i pozdrawiam. Cytuj Kawasaki klx 250 :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 21 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2008 klx to motocykl którym możesz naprawdę super sie pobawić wszędzie, takie mały ideał lat 90 a klr to tylko enduro, lajtowe ze słabą zawiecha i hemplami. Imo porównujesz dwa rózne motocykle, nawet rózne cenowo. Cytuj http://czcross.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 21 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2008 Witam. Chciałbym, aby użytkownicy tych maszyn wypowiedzieli sie trochę na ich temat. Mam dylemat miedzy wyborem klx a klr. Potrzebuje motoru do jazdy w terenie lekkim, czasami cięższym, ale i na asfalt. Ma być motorem na 2-3 lata. Klx jest trudno dostępny w naszym kraju :D . Jak już są to za 6-7 tys. Z klr jest lepiej z dostępnością i ceną. Nawet w Niemczech można je dostać. Interesuje mnie pojemność baku, spalanie, waga, moc, awaryjność, dostępność części i ich cena. To będzie pierwsze moje moto na prawko :) . Chciałbym mieć jasność, abym później nie żałował wyboru. Z góry dzięki za pomoc i pozdrawiam. jest cały temat o klx i klr więc poczytaj dużo tego było... klx waga chyba cos kolo 110 wersja R a klr onad 120 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lesnik18 Opublikowano 21 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2008 Wiem, że są o tych motorkach tematy i je czytałem. Mam wątpliwości, więc chce je rozwiać :) Cytuj Kawasaki klx 250 :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 21 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2008 Wiem, że są o tych motorkach tematy i je czytałem. Mam wątpliwości, więc chce je rozwiać :rolleyes: Możesz napisać do kogoś kto ma klx lub klr i popytać z forum kazdy chętnie służy pomoca ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabol115 Opublikowano 21 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2008 na temat klr sie nie wypowiem, ale od kilku miesiecy mam klx i sprawuje sie super. Widze ze tez w tuszynie mieszkasz wiec mozemy sie kiedys umowic i sam mozesz przetestowac klx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lesnik18 Opublikowano 21 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2008 na temat klr sie nie wypowiem, ale od kilku miesiecy mam klx i sprawuje sie super. Widze ze tez w tuszynie mieszkasz wiec mozemy sie kiedys umowic i sam mozesz przetestowac klxWidziałem cię parę razy jak poddębina jechałeś :rolleyes: Wiem że klx jest super, ale najtańszy jakiego znalazłem jest za 6500zł plus koszt rejestracji. A klr już od 3500zł można dostać. Jaką ma pojemność zbiornik paliwa klr 250? Cytuj Kawasaki klx 250 :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawik Opublikowano 24 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2008 (edytowane) KLXa kupilem dośc nie dawno . Zastanawialem sie tak jak ty KLX czy KLR? . Wybrałem KLXa ze wzgledu na lepsza dostepnosc czesci. Do KLRa niema tak duzo gratów. No i wiadomo swieższy rocznikowo. Mysle ze KLXa dorwiesz za 6000 PLN i nie bedziesz musiał robić jakis wiekszych remontów. Ja jestem na etapie wymiany rozrządu i ustawienia zaworów. Dzisiaj zrobilem 57 km w terenie i powiem Ci ze mnie wymęczyl. Niby tylko 30 koni a nie tak łatwo daje sie okiełznać. Bierz KLXa . Mocny , lekki no i raczej nie zawodny. No i spalanie wychodzi mi kolo 4-5 l na 100km :biggrin: co bardzo cieszy:) Edytowane 24 Maja 2008 przez Pawik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pavel-rx Opublikowano 10 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2009 Również jestem posiadaczem KLX'a z 99 roku co prawda wersja E ale i tak daje rade jak na moje... (przesiadłem się z RX'a 80 ) Co prawda jak dla mnie mógł by mieć lepszą zawieche ale takowa jest w wersji R.. wcześniej tego nie widziałem heh... i poprzednik ma racje niby 30 koni niecałe a naprawdę potrafi wymęczyć człowieka... A tak przy okazji znacie jakiś serwis kawasaki w kuj-pom? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi