Skocz do zawartości

Dorabianie filtrów powietrza

Bartek.M
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, nie wiedziałem gdzie to wkleić czy do mechaniki czy tutaj ale bardziej mi pasowało tutaj. Otóż mam pewien problem: nigdzie w tym kraju nie mogę kupić nowego filtra powietrza do mojego klasyka. Może problem tkwi w tym że był on stosowany tylko do modeli 400/440, nie wiem ale spotykałem już filtry do bardziej egzotycznych modeli i marek a do mojego nic. Wiem że kupie bez problemu na ebayu czy bikebandit ale ten sposób odpada. Szukałem w necie zakładów czy rzemieślników dorabiających/regenerujących filtry ale nic konkretnego nie wyszukałem. Tu moja prośba o namiary na taki zakład czy człowieka który robi takie rzeczy. Filtr jest prymitywnie prosty z papierowym wkładem. Będę wdzięczny za wszelką pomoc, pozdro Bartek

No właśnie nie podejdzie, filtr ten jest tylko i wyłącznie stosowany w Kawasaki KZ 400/440 wersja szosowa ( inny niż w LTD ) a puszka filtra i sposób zamocowania uniemożliwia kombinowanie z innymi. Zastanawiałem się czy nie dało by się pociąć i dopasować filtra od jakiegoś auta ale nie bardzo wiem od jakiego. Kumpel w Hondzie cb 750 stosuje ze skutkiem filtr od dużego fiata ale ja mam filtr zaślepiony z jednej strony i nie ma takiej opcji :) http://moto.allegro.pl/item359804322_filtr...0_srad_750.html mój filtr jest identyczny tylko ma inne wymiary