HondaCR Opublikowano 18 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2008 Mam takie pytanko dotyczące nowego napędu w moto :cool: Czy łańcuch na początku kupna i po paru jazdach ma prawo sie luzować ( rozciągać ) Łańcuch dobrze pasuje do zębatek ale jeżdżę na nowym napędzie już 2 dzień i ciągle musze go szpanować ^^ :bigrazz: Co wy o tym myslicie ?? Sytuacja ustabilizuje sie czy co .. :P Czy muszę kupić lepszy łańcuch ;p Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamsel Opublikowano 18 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2008 http://forum.motocyklistow.pl/Mechanika-Og...yklowa-f11.html "^^" Cytuj motorynka -> aprilia pegaso 125 '98 -> kawasaki klx 250 '94 -> ktm exc 300 '01 -> sx 125 '06 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marcpol Opublikowano 18 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2008 Jaki to łańcuch? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
medyk88 Opublikowano 18 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2008 łańcuch oczywiście trzeba naciągać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomek szabla Opublikowano 19 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2008 Jak kupiłeś łańcuch za "10zł" to się nie dziw że sie naciąga.Jak po dwóch dniach już go musisz naciągać to lipa, w końcu skończy się regulacja i trzeba będzie łańcuch skracać.Lepiej od razu zainwestować w dobry o lub x ringowy łańcuch i mieć spokój Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikus91 Opublikowano 19 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2008 jak sie chcialo zaoszczedzic to teraz bedizesz tak mial ja w dr zrobilem 800km bez regulacji a jazda 70% teren Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HondaCR Opublikowano 19 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2008 Łańcuch jest dobry ;) I prosze bez takich głupich odpowiedzi że łańcuch trzeba naciągnąć bo tyle to ja wiem :clap: Łańcuch mam firmy SFR Competition :buttrock: Łańcuch na pewno nie jest najniższej jakości ;D Pzdr AHA jeszcze jedno mam pytanko ;p Jak to jest z tymi BDB łańcuchami co mają gumę w łańcuchu ;p . Co ta guma daje ?? Takich łańcuchuw podobno nie wolno smarować olejem czy smarem bo to niszczy gumę i łańcuch sie ,, rozpada '' . Jaka jest prawda ?? :wink: Pzdr AHA jeszcze jedno mam pytanko ;p Jak to jest z tymi BDB łańcuchami co mają gumę w łańcuchu ;p . Co ta guma daje ?? Takich łańcuchuw podobno nie wolno smarować olejem czy smarem bo to niszczy gumę i łańcuch sie ,, rozpada '' . Jaka jest prawda ?? :biggrin: Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomek 125 Opublikowano 19 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2008 o ile sie nie myle to sa łancuchy oringowe, sa bdb. jakosci i nietrzeba ich smarowac :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrian44 Opublikowano 20 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2008 Ja jak wymieniem caly naped z zebatkami w swoim enduro to nic nie mialem takich problemów jak Ty. Zalozylem psiknłem sprayem (czy nasmarowałem olejem przekładniowym) nie pamietam bo dawno było :)Naciągnełęm i zupełna inna jazda.. Moj lancuch był firmy DID a tej firmy przedstawiac nie musze :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrian44 Opublikowano 20 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2008 Ja jak wymieniem caly naped z zebatkami w swoim enduro to nic nie mialem takich problemów jak Ty. Zalozylem psiknłem sprayem (czy nasmarowałem olejem przekładniowym) nie pamietam bo dawno było :)Naciągnełęm i zupełna inna jazda.. Moj lancuch był firmy DID a tej firmy przedstawiac nie musze :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 20 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2008 na początku będzie się rozciągał, po kilku naciągnięciach (3-5) powinien się ustabilizować .mowa o uszczelnianym łańcuchu Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi