Skocz do zawartości

co się stanie jeśli założe o pół minimetra mniejszy tłok

seweryn2
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

nie lepiej było by zadzwonić do Larssona,motohouse etc. i spytać ile kosztuje nowy,może nie ma wielkiej różnicy... a nie wierze ze nie mają...

Par montaignes et par valees

Et par forez longues et lees

Par leus estranges et sauvages

Et passa mainz felonz passages

Et maint peril et maint destroit...

nominał to by z pewnością mieli ale ciekawe czy tłok po czwartym czy piątym szlifie będą mieli?

Po tym co mi napisaliście doszedłem do wniosku że zamówię ten tłok i zrobię szlif. I tak po szlifie będzie wszystko ładnie spasowane to i tak motor zyska na mocy a jeśli nie to da się splanować głowice o te 0,5mm.

wszystko ładnie spasowane to i tak motor zyska na mocy a jeśli nie to da się splanować głowice o te 0,5mm.

Zaraz zaraz. Niech kolega napisze w którym miejscu jest dłuższy. Średnica tłoka i odległość od osi swożnia do czubka tłoka muszą się zgadzać natomiast odległość od osi swożnia do końca płaszcza otwierającego kanały może się troszkę zmieniać.

ten tłok który kupuje i chce założyć do swojego motoru jest krótszy o 0,5mm od krawędzi sworznia do denka ma 21,5mm a mój stary tłok ma 22mm

może to tak musi być dlatego że to tłok po piątym szlifie??

Edytowane przez seweryn2

od krawędzi sworznia do denka mój tłok ma 22mm. a tamten 21,5 i co doradzisz

ja mam cylinder po czwartym szlifie a tlok kupuje po piatym zrobie szlif i pod tym względem bedzie ok tylko jest krotszy o pól mm i pisze do was co w takiej sprawie zrobic

Z tego co widze to masz dłuższy tłok (wyższy) o 0.5mm. A to ci dam wiekszy stopień spręzania i wiekszy power. Chociaż niewiele, ale zawsze cos. To tak jak z planowaniem glowicy - mniejsza objętośc komory spalania=wiekszy stopien=wiekszy power= mniejsza zywotnosc wału

MotorcycleStorehouse Dealer.

Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla!

Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę.