artur.h Opublikowano 15 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2008 Żeby nie zakładac nowego tematu... toczy ktoś mógłby się wypowiedziec na temat tłoków Meteor? Czy taki tłok byłby dobry do tzr 80? Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seweryn2 Opublikowano 15 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2008 nie powiem ci nie miałem styczności z tą firma a jaka cena? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emilek34 Opublikowano 15 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2008 witamPorównujesz wymiary starego (zużytego )tłoka do nowego.Różnica w pomiarze może wystąpić być może jest wybity otwór pod swożeń itp.Ja kiedyś mierzyłem urzywaną korbę i też mi się do nówki nie zgadzała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reynevan Opublikowano 15 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2008 nie lepiej było by zadzwonić do Larssona,motohouse etc. i spytać ile kosztuje nowy,może nie ma wielkiej różnicy... a nie wierze ze nie mają... Cytuj Par montaignes et par valeesEt par forez longues et leesPar leus estranges et sauvagesEt passa mainz felonz passagesEt maint peril et maint destroit... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seweryn2 Opublikowano 16 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2008 nominał to by z pewnością mieli ale ciekawe czy tłok po czwartym czy piątym szlifie będą mieli? Po tym co mi napisaliście doszedłem do wniosku że zamówię ten tłok i zrobię szlif. I tak po szlifie będzie wszystko ładnie spasowane to i tak motor zyska na mocy a jeśli nie to da się splanować głowice o te 0,5mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasz87 Opublikowano 16 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2008 wszystko ładnie spasowane to i tak motor zyska na mocy a jeśli nie to da się splanować głowice o te 0,5mm.Zaraz zaraz. Niech kolega napisze w którym miejscu jest dłuższy. Średnica tłoka i odległość od osi swożnia do czubka tłoka muszą się zgadzać natomiast odległość od osi swożnia do końca płaszcza otwierającego kanały może się troszkę zmieniać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seweryn2 Opublikowano 16 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2008 (edytowane) ten tłok który kupuje i chce założyć do swojego motoru jest krótszy o 0,5mm od krawędzi sworznia do denka ma 21,5mm a mój stary tłok ma 22mm może to tak musi być dlatego że to tłok po piątym szlifie?? Edytowane 16 Maja 2008 przez seweryn2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Storm007 Opublikowano 17 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2008 bedzie mniejsza komprecha, ale nic sie nie stanie.Chyba bedzie mniejszy stopien sprezania a nie kompresja... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qurim Opublikowano 17 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2008 od krawędzi sworznia do denka mój tłok ma 22mm. a tamten 21,5 i co doradzisz ja mam cylinder po czwartym szlifie a tlok kupuje po piatym zrobie szlif i pod tym względem bedzie ok tylko jest krotszy o pól mm i pisze do was co w takiej sprawie zrobic Z tego co widze to masz dłuższy tłok (wyższy) o 0.5mm. A to ci dam wiekszy stopień spręzania i wiekszy power. Chociaż niewiele, ale zawsze cos. To tak jak z planowaniem glowicy - mniejsza objętośc komory spalania=wiekszy stopien=wiekszy power= mniejsza zywotnosc wału Cytuj MotorcycleStorehouse Dealer. Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla! Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seweryn2 Opublikowano 17 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2008 (edytowane) stary jest dłuższy a nowy krótszy ale jak coś to mogę sobie splanować głowię o te 0,5 mm ale w ostateczności Edytowane 17 Maja 2008 przez seweryn2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi