kondziureq Opublikowano 11 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2008 witam... ostatnio jechałem na moim moto i nagle jakby bieg mi sie wybił... i motor zgasł... (było to z N na 1) po wymienieniu świecy, fajki, wyczyszczeniu gaźnika nadal to samo... nie wiem co moze byc poniewaz nie odpala na kopke a jak sie go pchnie i silnik wejdzie na ok. 5tyś obrotów normalnie wszystko działa ale brak mu siły... co moze byc?? (minarelli am6) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marcpol Opublikowano 11 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2008 Zmierz ciśnienie sprężania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal_dh Opublikowano 11 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2008 Tak jak kolega wyzej pisze zmierz sprezanie. Ale najpierw zrob podstawowe rzeczy. WYmien swiece, wyczysc gaznik i filtr powietrza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
truwcio Opublikowano 11 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2008 mi sie nie chciał wbić wyżej jak miałem padnięte łożysko na wale ale wtedy tez nie miałem wolnych obrotówtylko zakres od 6 do 8 tys pokręć ręka magneto może coś wyczujesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondziureq Opublikowano 11 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2008 hmmm ciśnienie ma duże nawet bardzo a niestety nie mam czym zmierzyc ale wydaje mi sie ze z nim wszystko ok... magnetem tez ruszałem i nic nie czuc zadnego nawet zgrzytania... ZAPOMNIAŁEM DODAC ZE KOPKA JAKBY ŁATWIEJ CHODZIŁA! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marcpol Opublikowano 11 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2008 (edytowane) kondziureq ściągaj głowicę i cylinder lub oddaj moto do mechanika. Zacznij też poszukiwania nowego tłoka. Edytowane 11 Maja 2008 przez marcpol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 11 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2008 ile ?? 9 ?? 10 ?? 2 ?? sory ale nie możemy ci pomóc skoro nie chcesz ;) skoro nie masz czym zmierzyć to nie pisz pierdól że ma bardzo duże........piszesz 2 wykluczające sie rzeczy kopka idzie lekko i ma duże ciśnienie............skoro ma duże ciśnienie to jakim cudem kopka idzie lekko ?? Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondziureq Opublikowano 11 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2008 idzie lżej... nie słychać takiego zgrzytu (dzwieku naciągania) jak kiedys... jutro zdejme głowice Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rolo_rn Opublikowano 11 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2008 Jedź do mechanika i zmierz kompreche lub załatw manometr i zrób to sam :DTen zgrzyt powodują tryby przy kopce i chyba na nieodpalonym silniku tego nie słychać. Jak kopiesz i odpali to wtedy przy powrocie kopki słychać "przeskoki". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondziureq Opublikowano 13 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2008 moto był u elektryka i może on coś skopał możliwe?? weźcie poradźcie co jeszcze sprawdzic zanim cylek rozbiore :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin SF Opublikowano 13 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2008 chłopie w 3 postach dostałeś odpowiedź co zrobić. Zwalic grore i sprawdzic tłok i cylka to chyba nie filozofia, a teraz jeszcze mamy zgadywać co elektryk mogl skopac ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi