audioterrorysta Opublikowano 9 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2008 Witam, co jakiś czas mam problem z rozruchem suzuki RG80. Zazwyczaj pali (zimna i ciepła) za pierwszym albo drugim kopem. Czasem bywa tak, że zimny w czasie pierwszego kopnięcia odpala na 2 obroty i gasnie. Później niedaje się uruchomić aż wykręce świece wyczyszcze i to samo. Pomaga zalanie troszke nitro do cylindra - odpala zawsze. W czasie jazdy silnik pracuje poprawnie. Swiece zmieniałem, kolor porcelanki nieco za jasny, bo trochę lewego powietrza dostaje (niewiem skąd), iskra jest. Kompresja 10 bar. Czy to może być spowodowane chrzczoną benzyną?Lewym powietrzem? pozdrawiam, tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rajdowiec Opublikowano 9 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2008 co wydaje mi sie ze za mało paliwa dostaje przy rozruchu ,wiec proponuje ci sprawdzic połączenie gaznik (czy nie ciagnie gdzies fałszywego powietrza pomiedzy gaznikem) oraz działanie ssania (moze którys kanalik sie zapchał ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 9 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2008 ewidentnie za mało paliwa....... a mieszanke robisz prawidłową czy dozownik masz ?? olej dobry lejesz ?? jak świece wyciągniesz do czysczenia to czarna jest ?? Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
audioterrorysta Opublikowano 12 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2008 witam, swieca niedawno była brazowo - pomaranczowa czyli niby ok, teraz jest dość jasna, nie biała ale szara. Olej castrol power1 czy coś takiego w każdym razie dawny castrol R2, trochę kopci i lekko leje z wydechu, ale to jak kazdy 2T, bez przesady. Od kilku dni zakręcam kranik - problem jeszcze nie wystąpił. Więc jest kierunek poszukiwan, może zalewa gaznik przez nieszczelny zaworek pływaka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi