kszyhoo Opublikowano 8 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2008 (edytowane) Witam!Mam problem:Spadł mi łańcuch w CRM'ie i uderzył o karter w skutek czego odpadło 'gniazdo' na simmering od dzwigni zmiany biegów.Pozostałą cześć gdzieś zgubiłem.Jak sie mozna domyslic - cieknie z tego olej.Co doradzacie? Zdjecie postaram sie dodac pozniej. Nastepujacy problem to slizgajace sie sprzegło.Na poczatku slizgalo sie tylko przy wysokich obrotach ( 8-9 k ), po postoju i ponownym odpaleniu slizgalo sie juz od 5k. Oczywiscie regulowałem je na klamce - przy silniku jeszcze nie.Zaznaczam, ze sprzeglo tluklo od jakiegos czasu - moze lozysko.Czy to bedzie juz koniec sprzegla? Z gory dzieki za odpowiedzi/podpowiedzi. Jak przypomni mi sie jeszcze jakies pytanie to napiszę. KszyHoo Założyłem nowy temat, poniewaz stary, w ktorym pisałem prawdopodnie nie cieszyl sie powodzeniem za sprawa nagłówka. Edytowane 8 Maja 2008 przez kszyhoo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal_dh Opublikowano 8 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2008 Proponuje inny dzial :crossy: Mechanika 2t :rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszyhoo Opublikowano 8 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2008 Witam!Jeśli moderator tak uzna, to prosze o przeniesienie.Jednak myślałem, ze ułamane elementy,etc. to stricte endurowe sprawy.Myslalem, ze ktos cos wymyśli.Tzw. płynny metal? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbychuda Opublikowano 8 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2008 z doświadczenia nie polecam spawania karterów lepiej wydaj te 100-200 zł i będziesz miał pewność bo wądpie żeby ci tak ktoś to naspawał/dospawał żeby simering idealnie przylegał zwłaszcza że zgubiłeś tą część pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moto33 Opublikowano 8 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2008 (edytowane) Jeśli masz możliwość to ja radze Ci dać ten karter do pospawania a później do tokarza. Ja tak robiłem z gniazdami w SHL'ce i było git. Ale fakt silnik był rozebrany i tokarz miał łatwiej. A sprzęgło do wymiany masz krótko mówiąc. Edytowane 8 Maja 2008 przez Moto33 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszyhoo Opublikowano 8 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2008 Witam!Właśnie problem w tym, że silnik w ramie.Myślę narazie o jakiejś prowizorce - tak aby dojeździć do jakiegoś remonciku.Podczas wymiany łożysk na wale, itp.Póki co i tak nie mam pieniędzy na takie przyjemności.Odrazu napiszę, ze tą prowizorkę robie dla siebie - a nie po to, ażeby sprzedać motocykl.Kupię nowy simmering, wcisnę go w pozostałość tych części i potraktuje go jakimś preparatem - kupiłem coś takiego zwanego 'płynnym metalem'.Dzieki za pomoc/odpowiedzi.KszyHoo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrian44 Opublikowano 8 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2008 caly dekiel nowy czy uzywany to pewnosc ze dojedziesz.. A jesli remont bedziesz mial na koncu sezonu ? np listopad? i tak sie bedziesz meczył co 2 dni bo coś ci będzie ciekło czy sie slizgało .. nie zycze Ci tego :icon_mrgreen:W sumie to warto spróbowac napisz czy to daje rade co kupiłes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi