menio Opublikowano 5 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2008 Witam wszystkich mam pewien klopot dosc powazny z moja maszynka moj kolega zauwazyl ze mam jakis smar na tarczach hamulcowych z przodu poradzil zebym je umyl w rozpuszczalniku zeby zmyc ten smar i tak zrobile na drugi dzien po przejechaniu sie smar znowu sie pojawil i znow ta sama operacja z czyszczenie i tak bylo 4 razy i nadal to samo co sie przejade i zlapie szmate i przelece po tarczach to jest pelno jakiejs mazi czarnej i juz nie wiem co mam robic.mowili ze to moze plyn hamulcowy wycieka aale stan sie utrzymuje a jesli to zaciski to czy tloczki sa rozbieralne?czy ktos moze mi pomuc co to moze byc???? :bigrazz: yamaha r6 2002. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotre Opublikowano 5 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2008 Zobacz czy z amortyzatora nie cieknie.A może to po prostu po klockach taki nalot zostaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greedo Opublikowano 5 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2008 A hamulec jak działa? Wg mnie ciekną Ci lagi. Cytuj Suzuki GSR 750, GS 400, GSX 750 S Katana, GS 850 G, DR 600 S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jachuer5 Opublikowano 5 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2008 Troche dziwna sprawa, żeby nagle obydwie lagi zaczęły cieknać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kornol Opublikowano 6 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2008 jakby mu ciekło z uszczelniaczy to właśnie wątpie żeby odrazu z obydwu ! pozatym jak by miał troche oleju na tarczach to myśle że poczułby rużnice w hamowaniu. tu bedzie chyba coś innego. jakby mu ciekło z uszczelniaczy to właśnie wątpie żeby odrazu z obydwu ! pozatym jak by miał troche oleju na tarczach to myśle że poczułby rużnice w hamowaniu. tu bedzie chyba coś innego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
menio Opublikowano 6 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2008 jakby mu ciekło z uszczelniaczy to właśnie wątpie żeby odrazu z obydwu ! pozatym jak by miał troche oleju na tarczach to myśle że poczułby rużnice w hamowaniu. tu bedzie chyba coś innego. jakby mu ciekło z uszczelniaczy to właśnie wątpie żeby odrazu z obydwu ! pozatym jak by miał troche oleju na tarczach to myśle że poczułby rużnice w hamowaniu. tu bedzie chyba coś innego. ale co innego w sobote polecialem w pole na zakrecie jak nacisne na maxa hamulec to sie zatrzymuje ale powoli a jak by byly suche to powinna mi deba stanac co nie jak wymyje tarcze i klocki to jak nacisne hamulec to mi tyl podrywa a za chwile juz sie pojawia ten smar i hamuje jak przed tem i nie ciekna mi lagi bo sprawdzalem juz sam nie wim co to moze byc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motobandyta Opublikowano 6 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2008 może ci smar z łożysk przedniego koła wali na tarcze. ale tam jest ograniczona ilość smaru więc w takim przypadku dobra wiadomość jest taka że w końcu przestani ci chlapać na tarcze :smile: zła natomuiast że w końcu zatrze ci się koło i wykonasz stoppie swojego życia :eek: sprawdź czy ci się nie grzeją łorzyska przedniego koła. druga sprawa to sprawdź czy ci płyn z chłodnicy nie wali na błotnik i po błotniku na tarczepozdrawiam :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
menio Opublikowano 6 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2008 może ci smar z łożysk przedniego koła wali na tarcze. ale tam jest ograniczona ilość smaru więc w takim przypadku dobra wiadomość jest taka że w końcu przestani ci chlapać na tarcze :smile: zła natomuiast że w końcu zatrze ci się koło i wykonasz stoppie swojego życia :eek: sprawdź czy ci się nie grzeją łorzyska przedniego koła. druga sprawa to sprawdź czy ci płyn z chłodnicy nie wali na błotnik i po błotniku na tarczepozdrawiam :biggrin: bylem u mechanika i mi powiedzial ze jest ok ale nie jestem do konca przekonany ze jest ok bo z tylu sa suche i bardzo dobze hamuja plyn chlodniczy odpada co do smaru z lozyska to raczej tez ale nie sprawdzalem zobacze ciezka sprawa z tymi tarczami czy ktos mi moze powiedziec ze u niego sa lekko brudne w sensie jakiegis delikatnego smaru>? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek1 Opublikowano 7 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2008 Nie jestem pewien czy w R6 2002 są upsy, jeżeli tak, to zobacz w dolnej części zawieszenia, od strony koła przy tarczach są wkręcone małe śrubki. Czasami tamtędy puszcza olej. Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi