Pawel Opublikowano 6 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2008 Co poszło nie tak? Pewnie jakaś pierdoła jak znam życie. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dedo Opublikowano 20 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2018 Mam ten sam problem proszę o podpowiedź co było po pomyłce biegonow. Poszła zwara bezpieczniki wymieniłem kręci ale nie ma iskry i pompa się nie wlacza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samonek4 Opublikowano 20 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2018 Kod błędu z systemu diagnostyki możesz odczytać na podstawie ilości mrugnięć kontrolki MIL; bardzo waży jest czas świecenia kontrolki. Jeżeli kontrolka wykona dwa długie mrugnięcia i pięć krótkich to kod błędu jest równy 20 + 5 = 25.Jak odczytać kody MIL opisane jest w książce serwisowej oraz na stronie:https://www.cbr500riders.com/forum/how-forum/30170-how-read-mil-codes-your-bike.html Przykład: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dedo Opublikowano 20 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2018 Nie wyskakują bledy! Nie ma reakcji hiss. Silnik kręci ale nie ma prądu na pompe i iskre na swiecy. Kody bledu nie wyskakuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samonek4 Opublikowano 20 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2018 (edytowane) Aby odczytać zapamiętane kody błędów na kontrolce MIL (Malfunction Indicator Lamp) należy zewrzeć ze sobą piny(brązowy i niebieski) na złączu diagnostycznym (DLC). Na poniższej stronie pokazane jest jak to zrobić:https://www.cbr500riders.com/forum/how-forum/30170-how-read-mil-codes-your-bike.html Tu jest dokładny opis kiedy kontrolka MIL mruga:http://www.nt-owners.org/forums/showthread.php?8116-Read-amp-Reset-MIL Edytowane 20 Sierpnia 2018 przez samonek4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dedo Opublikowano 21 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2018 Ok dzieki jutro próba Ok dzieki jutro próba U mnie nie ma koloru niebieskiego i brązowego i nie ma wyświetlacza tylko kontrolki z błędami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samonek4 Opublikowano 21 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2018 (edytowane) Przepraszam za błąd - chodzi o piny brązowy i zielony. Piny należy zewrzeć ze sobą na wyłączonym zapłonie.Zdjęcie z manuala:https://imgur.com/a/rSFjIGG Edytowane 21 Sierpnia 2018 przez samonek4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dedo Opublikowano 21 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2018 Na wylaczonym zaplonie.ok.a potem po zmostkowaniu zielony i brazowy wlaczyc zaplon? I przelacznik zaplonu? Ja mam tylko kontrolki nie mam wyswietlacza w nt700 czy cos pokaze jaki blad i gdzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samonek4 Opublikowano 22 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2018 (edytowane) Po zmostkowaniu włącz zapłon i przełącznik zapłonu (motocykl ustaw na stopce) - kontrolka powinna mrugać. Edytowane 22 Sierpnia 2018 przez samonek4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Antek1505 Opublikowano 3 Marca Udostępnij Opublikowano 3 Marca W dniu 5.05.2008 o 22:42, automoto napisał: WITAM Chciałem podziekować za podpowiedzi i rady dotyczące problemu hondy nt 700v z 2007r Dzis wlasnie rozwiazałem swoj problem dzieki temu forum i człowiekowi ktory na nim udziela dobrych wskazówek i pomaga w tego typu sytuacjach mi akurat pomogło i jestem zadowolony jest swietnym elektronikiem motocyklowym pokierował mnie telefonicznie i rozwiazałem swoj problem jego nick na forum to R2D2 macie problemy piszcie do niego a napewno wam pomoże i pokieruje dzieki!!!pozdr. W dniu 5.05.2008 o 22:42, automoto napisał: WITAM Chciałem podziekować za podpowiedzi i rady dotyczące problemu hondy nt 700v z 2007r Dzis wlasnie rozwiazałem swoj problem dzieki temu forum i człowiekowi ktory na nim udziela dobrych wskazówek i pomaga w tego typu sytuacjach mi akurat pomogło i jestem zadowolony jest swietnym elektronikiem motocyklowym pokierował mnie telefonicznie i rozwiazałem swoj problem jego nick na forum to R2D2 macie problemy piszcie do niego a napewno wam pomoże i pokieruje dzieki!!!pozdr. Witam chciałbym się skontaktować z Panem o nicku R2D2 bo mam mały problem z iskra w Hondzie deaville nt700va Wotam Witam mam problem z iskra była i znikła po regulacji zaworów I wymianie świec i teraz nie ma iskry czy to od tego hiss czy to on blokjje iskrę czy też coś innego proszę o pomoc 601352811 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi