Gość marcpol Opublikowano 4 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2008 (edytowane) Ostatnio polatałem trochę ostrzej i po powrocie do domu zauważyłem, że mam luźne szprychy w tylnym kole, jak je naciągnąć? Jak mocno? Może lepiej oddać do zakładu rowerowego? Pozdrawiam Edytowane 4 Maja 2008 przez marcpol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 4 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2008 Spec od centrowania kół szprychowych to już przeszłość i dobrze gdybyś sam dociągnął te szprychy.Aby nie zmienić jego geometrii zakładasz koło na podstawkę do statycznego wyważania i cierpliwie dokręcasz kolejne sprawdzając czy aby nie zaczyna się odkształcać felga.Praca żmudna dla cierpliwych ale daje efekty. Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marcpol Opublikowano 4 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2008 Dziękuję. Znalazłem też http://www.motox.com.pl/index.php?option=c...d=690&Itemid=74 Pozostaje jeszcze pytanie, jak mocno naciągnąć szprychy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 5 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2008 Tak zeby po uderzeniu srubokretem wydawaly dzwiek jak te inne mocno dokrecone. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi