k_u_b_a Opublikowano 3 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2008 Witam, Co może być powodem mało wydajnego tylnego hamulca?Dzwignia twarda.Klocki 50%Tarcza nie zatłuszczona.Przy hamowaniu tylko na tył zaczynam odczówać że zwalniam pod wpływam hamulca tak gdzieś od 50km/h. Nie ma szans na zablokowanie koła nawet przy b silnym wdepie w dzwignię.Przy predkościach parkingowych jakoś sobie radzi ale słabo. Zapieczone tłoczki?"Zeszklone" klocki? Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziuteek Opublikowano 3 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2008 Moze trzeba odpowietrzyc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k_u_b_a Opublikowano 3 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2008 Moze trzeba odpowietrzyc Mechanior ze mnie kiepski, ale wydaje mi sie że wtedy dzwignia była by miękka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cabaniero Opublikowano 3 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2008 Nie wiem czym jeździłeś wcześniej, ale tylny hamulec w motocyklu sportowym czy sportowo turystycznym wcale nie musi mieć porażającej skuteczności, tez miałem zygzaka i w sumie to uzywałem tylnego hamulca tylko jako hamulca pomocniczego...i żeby zablokować tylne koło to trzeba było go na prawde dobrze depnąć, i dobrze bo zablokowanie tylnego koło przy dużej prędkości może skończyć się spektakularną glebą... Na wszelki wypadek spróbuj go odpowietrzyć i tyle... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piekarz Opublikowano 5 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2008 W ZX6R tez mam problem z hamulcem w dodatku przednim. Klamka dochodzi mi do manetki. Wymieniłem płyn, klocki, wymieniłem pompe, wymieniłem przewody na stalowe, przeczyściłem zaciski i nadal nic nie pomogło :-(. Między klamke a tłoczek pompy włożyłem podkładkę i teraz juz klamka nie dochodzi do manetki ale tak nie powinno być...Nie mam pomysłu co z tym zrobić :-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi