ebi2117 Opublikowano 1 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2008 Witam, posiadam derbi sende sm w której przednie lagi są jak dla mnie zbyt twarde. Czy to wina ilości oleju czy jest on nieodpowiedni. Słyszałem że są specjalne oleje któte wpływają na twardość zawieszenia. Jest coś takiego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rozek Opublikowano 1 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2008 Łopatologicznie: W lagach znajduje się olej. Poprzez zalanie gęstszego/rzadszego oleju regulujesz twardość zawieszenia (odpowiednio twardo/miękko). PS. Przenoszę do mechaniki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ebi2117 Opublikowano 1 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2008 to że w lagach jest olej to wiem, ale ile trzeba tego oleju wlać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WLD_Wlodi Opublikowano 1 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2008 Tyle, ile podaje serwisówka. A serwisówke szukaj na forum . Jakie masz zawieszenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ebi2117 Opublikowano 1 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2008 >>>Paioli<<< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbychuda Opublikowano 2 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2008 Łopatologicznie: W lagach znajduje się olej. Poprzez zalanie gęstszego/rzadszego oleju regulujesz twardość zawieszenia (odpowiednio twardo/miękko). PS. Przenoszę do mechanikijak dla mnie to twardość zawieszenia reguluje sprężyna a olej reguluje tylko szybkości reakcji(co tak że wpływa na twardość)jak sie mylę to proszę o poprawki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rozek Opublikowano 2 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2008 Dlatego napisalem lopatologicznie, bo na twardosc zawieszenia wplywa wiecej czynnikow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychrr Opublikowano 2 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2008 zależy jak twarde jest zawieszenie ... może masz za dużo oleju ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Batman Opublikowano 2 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2008 Mogę Ci powiedzeć jak to sięrobi w Jawach: lejesz pół na pół dwa oleje - Amortyzol oraz ten co masz w skrzyni biegów. Cytuj http://www.moto-batman.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbychuda Opublikowano 2 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2008 jak jesteś pierwszym właścicielem i nic nie robiłeś z zawieszeniem to oleju na pewno nie jest za dużo, ja maiłem gilere smt i to było supermoto i w porównaniu nawet z dt to tam było jak w wozie drabiniastym, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filipecki Opublikowano 3 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2008 wydaje mi sie ze zaglebianie sie w w temat jaka ma sprezyne w ladze jest zbedne w jego przypadku (nie twierdze ze zbychuda bredzi bo ma racje), wystarczy zalac rzadszy olej (5 W - rzadki , 10 W - (wydaje mi sie ze to cos dla Ciebie), 15W - srednio gesty , 20W - gesty) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ebi2117 Opublikowano 3 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2008 Nie jestem pierwszym właścicielem i nie mam pewności że poprzednik nic nie grzebał przy zawieszeniu i nie nalał za dużo oleju. Znajde serwisówke i wtedy będe wiedzieć czy naleć mniej oleju czy jakiś rzadszy. Dzięki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filipecki Opublikowano 3 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2008 Pamietaj przy wymianie oleju o wymianie simmeringow :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ebi2117 Opublikowano 3 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2008 Ok, mógłby ktoś zapodać link do serwisówki do mojej sendy sm :crossy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi