CORSO Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Koledzy,mam niemały problem z kawą z 2000r.Zauważyłem że moto bardzo szybko się nagrzewa i pomimo że chodzi wentylator to wygląda jakby chłodzenie nie działało. Czy ktoś spotkał się z taką usterką ? Podejrzewam że to może być pompa wodna, może termostat. Czy ktoś miał podobną usterkę ? Szukam także manuala najlepiej po angielsku (sprawdzałem na forum i znalazłem jedynie po niemiecku). A ha i pytanie podstawowe - jak sprawdzić czy pompa jest sprawna ??? Rozbierać ją na części czy w jakiś inny sposób można sprawdzić działanie układu chłodzenia. Za wszystkie uwagi z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emil11 Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Witam. Byc moze termostat. Sprobuj najpierw sprawdzic termostat (szybciej i prosciej) czy sie otwiera (wyjmij go i do garnka z woda i gotowac). Jak sie nie otwiera to wymienic (w MCS ok.130zl, na allegro 'Termostat Daewoo TICO' - 24zl). Jak nie termostat to trzeba sie dobrac do pompy. W sprawie serwisowki napisz do kolegi Mosue, albo podaj maila to wysle Ci ale po angielsku to mam chyba tylko do gpz do '94 roku.Pzdr:) Cytuj Fotograf ślubny WarszawaZdjęcia ślubne Ostrów Mazowiecka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CORSO Opublikowano 1 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2008 Witam. Byc moze termostat. Sprobuj najpierw sprawdzic termostat (szybciej i prosciej) czy sie otwiera (wyjmij go i do garnka z woda i gotowac). Jak sie nie otwiera to wymienic (w MCS ok.130zl, na allegro 'Termostat Daewoo TICO' - 24zl). Jak nie termostat to trzeba sie dobrac do pompy. W sprawie serwisowki napisz do kolegi Mosue, albo podaj maila to wysle Ci ale po angielsku to mam chyba tylko do gpz do '94 roku.Pzdr:) Dzięki kolego :) To będzie termostat.Czy sprawdzałeś może czym się różni ten do Tico od fabrycznego ???Pozdrawiam :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 1 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2008 Niższa temperatura otwarcia, w ostateczności może być ale nie polecam bo na dłuższą metę niszczy silnik. Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi