lock6 Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Witam.Mam jeszcze jeden problem dotyczący mojej mz 250.Chba coś zle poskładałem w silniku.Bo mz strasznie dymi i pluje olejem na świece i wyrzuca olej z tłumika.Mimo iż mieszanka nie jest zbyt bogata.Na mniejszych obrotach tak do 4 tyś jedzie bez zarzutu.Ale powyżej masakra.Poradzcie coś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotrekRR Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Tez to kiedys mialem, tez w 250. Swiece masz dobra? Jesli tak to stawiam na kondensator. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lock6 Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Świeca jest w porządku.Założyłem nową.Spróbuje wymienić kondesator.Bo może być przyczyną nie wchodzenia na obroty.Ale czy ma jakiś wpływ na zarzucanie świecy olejem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotrekRR Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Jesli Ci nie ubywa oleju ze skrzyni, to jedynym olejem na swiecy bedzie tez z niespalonego paliwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Batman Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Albo simmering na wale przepuszcza olej. Odpala bez problemu czy musisz się namachać? Cytuj http://www.moto-batman.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lock6 Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Pali od strzału.Sprężanie ma że dramat! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal_dh Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Wyglada mi to na simer na wale w swoim mialem tez ze palil jak glupi a nie wchodzil na obroty.. Simer na wale i oring poszedl do wymiany i dziala jak glupi :buttrock: Zobacz to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba_195 Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2008 pamietaj że im wyższe obroty tym większe podcisnienie w skrzyni korbowej i tym samym bardziej"zasysa" olej np przez nieszczelny zimering czy nieszczelnośc pomiędzy karterami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tygrys Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2008 oliwa ze skrzyni.wymien zimering. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lock6 Opublikowano 1 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2008 Koledzy powiedzcie mi jeszcze którą stroną założyć simering w mz?Czy jest różnica?Z góry dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
max264 Opublikowano 1 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2008 od sprzęgła daje sie simmera sprężynką do zewnątrz.czyli do sprzęgła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gorgo9 Opublikowano 2 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2008 ja tam mam tylko pytanie czy kondensator ma tez coś do tego ;)?? bo u mnie tez leci olej ;/ wogole musze sie nakopać motor przejedzie dlugosc ulicy az mu zmniejsze obroty i gaśnie ;/ i tak w kólko a olej moze brac bo jak wymienialem simmering bylem w szkole ziadek chciał pomoc i zrobił mi ten simmer ale załozył owrotnie niz tu chlopaki piszecie ;d Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lock6 Opublikowano 6 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2008 Panowie klapa.Wykluczyłem kondensator simeringi a nawet kartery zmieniłem na lepsze.Dalej to samo więc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal_dh Opublikowano 7 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2008 Regulacja gaznika probowales ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi