patrykt7 Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2008 (edytowane) Jezeli przekroczyles poziom oleju z powodu jazdy na kole to moze to byc rowniez powod pokazania sie oleju w odmie, ale jesli zaczniesz to robic stale to szybko dorobisz sie przedmuchow i wyciekow.Silnik do stuntu trzeba przerobic. Nie, nie nalałem tak dużo oleju po to by jeździć na kole, ale dlatego, że jest tak napisane w serwisówce, a wszystkie czynności serwisowe wykonuję wg tego co jest tam napisane. :crossy: A motocykl na kole był 3 razy i więcej nie będzie gdyż nie bawi mnie to lub też kręcenie moto do odcięcia zapłonu, prawie nigdy nie przekraczam 7 tys obrotów. Pozdrawiam! Edytowane 29 Kwietnia 2008 przez patrykt7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Wbrew pozorom krecenie wysokich obrotow pod obciazeniem ( jadac ) nic mu specjalnie nie robi. Co innego na luzie. Ten silnik zbudowany zostal do wysokich obrotow i bardziej bedzie mu dolegal "lugging", czyli jazda na za wolnych obrotach i wysokim biegu. Tak ze nie boj sie obrotow, tylko nie stawiaj na kolo i powinien jeszcze dlugo posmigac. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patrykt7 Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Wbrew pozorom krecenie wysokich obrotow pod obciazeniem ( jadac ) nic mu specjalnie nie robi. Co innego na luzie. Ten silnik zbudowany zostal do wysokich obrotow i bardziej bedzie mu dolegal "lugging", czyli jazda na za wolnych obrotach i wysokim biegu. Tak ze nie boj sie obrotow, tylko nie stawiaj na kolo i powinien jeszcze dlugo posmigac. Dziękuję bardzo Panie Adamie za wyczerpujące odpowiedzi :) Jestem bardzo wdzięczny bo wiele mi to rozjaśniło. Jeszcze raz dziękuje. Pozdrawiam i życzę szerokiej drogi :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Soft Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Z niewielką ilością oleju w filtrze - nie ma problemu. Zazwyczaj do airboxa jest doprowadzana odma i zawsze z odmy skropli się troszkę oleu. To norma i nie jest to niczym złym. Ilość oleju w filtrze wzrasta w wyniku zastosowania rzadszego oleju i wyższych prędkości (obrotów) Ale tak ma być i koniec ... nie martw się .... :icon_biggrin: Chyba że ten olej zacznie kapać ..... :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi