lock6 Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Witam.Mam problem ze sprzęgłem w mojej Mz 250.Sprzęgło się slizga ale tylko w czasie jazdy.Na wyższych obrotach silnik wyje a nie ciągnie.Przy zapalaniu i ruszaniu jest ok.Co jest grane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek1986 Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Może sprawdz tarcze sprzegłowe, moga być juz wytarte. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lock6 Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Tarcze są nóweczki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek1986 Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2008 ale linka jest dobrze naciagnieta ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lock6 Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Linka jest naciągnięta dość mocno.Nie ma luzu na dzwigni.Bierze dość wysoko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek1986 Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2008 w motocyklu wsk tak miałem ale pomogło podrecenie slimaka sprzegła, lub zmiana wodzika, w mz miałem przez tarcze lub linke, jabym jeszcze napisał na forum motoryzacyjnym na allegro, tam powinni wiedziec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damiano Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Linka powinna mieć luz na dźwigni, jeżeli go nie masz sprzęgło jest cały czas lekko jakby wciśnięte. Zrób luz na klamce i powinno być ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziuteek Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Wyglada mi to na stozek, czyli kosz sprzeglowy slizga siena walku(wale). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tygrys Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2008 jeżeli kosz ślizga się na wale to jest niedokręcony .spróbój założyć go na wał posmarowany kredą,i dobrze dokręć,sprawdż czy w tulejce pokrywy nie zacina się prowadnik linki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lock6 Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Dziękuje za rady.Spróbuje złożyć wszystko jeszcze raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotrekRR Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2008 (edytowane) Wyglada mi to na stozek, czyli kosz sprzeglowy slizga siena walku(wale). We wszytskich MZ, obrocony kosz sprzeglowy uniemozliwial dalsza jazde, a nawet odpalenie motocykla. Cos mi sie nie wydaje, zeby sprzeglo moglo sie obracac na wale przez dluzszy czas, i tylko na wyzszych obrotach. lock6 - przed wymiana tarcz tez to miales? Edytowane 28 Kwietnia 2008 przez PiotrekRR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lock6 Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Przed wymianą tarcz było ok.Ale robiłem cały silnik.Więc tarcze też wymieniłem na nowe.Bo stare były już dość wytarte.Nie wiem czy to przez kosz.Bo po zdjęciu pokrywy okazało się ze kosz siedzi na wale tak że ciężko go ściągaczem zdjąć.Sam już nie wiem.Może to kwestia regulacji przy dekielku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba_195 Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2008 za mocno linkę napiołeś , czyli sprzęgło źle wyregulowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziuteek Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2008 We wszytskich MZ, obrocony kosz sprzeglowy uniemozliwial dalsza jazde, a nawet odpalenie motocykla. Cos mi sie nie wydaje, zeby sprzeglo moglo sie obracac na wale przez dluzszy czas, i tylko na wyzszych obrotach. lock6 - przed wymiana tarcz tez to miales? Kumpel mial tak w mz, niemogl tego usztywnic zeby sie nie slizgalo bo poprostu byl juz wal wytarty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tygrys Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2008 (edytowane) sprawdź czy skręciłeś równo kosz.te śruby m 6 Edytowane 30 Kwietnia 2008 przez tygrys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi