gba4 Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Witam,dzis sobie jezdziłem moim moto i po jakims czasie gdy dałem gazu to zaczoł buczec az wkoncu zgasł,gdy chciałem go odpalic to kopka chodziła tak lekko jakby swieca była odkrecona a na biegu nie czuc praktycznie roznicy czy to bieg czy luz :icon_twisted:Motor na kopke za nic nie odpali,nawet sie nie odzywa,tylko na pych i jedzie ok 30 km/h i cos jakby trzeszczy w cylindrze.. Czy on jest zatarty czy co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba_195 Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2008 najprawdopodobiej pękł pierścień, nie zastanawiaj sie tylko rozbieraj silnik, nie probuj zapalac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2008 No dokładnie i pewnie komprechy nie ma nic nie rob tylko rozbierz silnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrian44 Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Cos czuje ze wydatki sie szykują.... <bezradny> tak to juz jest . I co rozebrales silnik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SuleY Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Jak ma żeliwo i pęknięty pierścień nie uszkodził cylindra to wystarczy szlif i nowy tłok. To nie jest taki duży wydatek. Zatarcie można wykluczyć - wtedy tłok stawia dużo większy opór niż normalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi