Skocz do zawartości

Omijajcie te drogi

Bartek_N
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Jest temat o drogach do winklowania w Wlkp. Ale podczas ostatniej przejażdżki i trzynastu traumatycznych kilometrach na jej trasie, przyszedł mi do głowy nowy temat.

Wpisujcie trasy, których unikać, które są koszmarem.

Zaczynam od trasy z Sierakowa do Chojna. Około 15km horroru. Ser szwajcarski ma mniej dziur. Prędkość max 40km/h i część drogi na stojąco. Jak się tam wybrać to ewentualnie enduro, ale myślę, że to też żadna przyjemność.

Link do trasy:

http://www.viamichelin.com/viamichelin/int....x=0&image2.y=0

Edytowane przez Bartek_N

Droga z Komornik do Lubonia/Mosiny przez Wiry. Jezdze tamtedy czesto z musu bo to jest jedyna trasa. W Wirach to jest SER SZWAJACARSKI. Jezdze Varadero, a rzuca mi cala kierownica i to przy pochyleniu w zakrecie...

Lubon tez najlepiej omijac, najlepiej caly i szerokim lukiem. Dziury sa tutaj niesamowitych rozmiarow. I nikt nic z ty nie robi :/

• 2 tygodnie później...

Dlatego ja zawsze jeżdże tzw. dołem Lubonia, ruch ten sam można stracić trochę czasu na przejeździe kolejowym ale za to droga z asfaltem nowka funkiel i ogólnie nieżle a jadąc do poznania też tamtedy skręcam przy szkole na światłach w lewo na nastepnych w prawo i juz na rondzie przy Pajo jestem.Polecam tą droge:) a ostatnimi czasy radzę unikać drogi przez las z Komornik do skrzyżowania w Puszczykowie.Wysypali całe pobocze tłuczniem i pól drogi tez jest zawalone tymi kamieniam.Tak jakby ktoś chciał tamtedylecieć mówie;)

Dzieki za info. Ja tamtedy czesto jezdze wlasnie do Mosiny. Akurat ostatnio jezdzilem tzw. dolem Lubonia.

A ta trasa to popularna grajzerówa :rolleyes: Kiedys tam jechalem i mnie sniezyca zlapala i w sniegu pomykalem z Puszczykowa do Komornik w zaspach po ciemku.