babyy Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Witam .Panowie mam kolejny problem z linka sprzegla. Otoz jak ja wyregoluje ta sruba przy klamce to po parudziesiaciu kilometrach sie znow luzuje. Ale do pewnego momentu i staje ale z duzym luzem klamki. Zmnow podciagam i sytuacja sie powtarza. Straszne to dziwne i nie wiem o co chodzi?Czy to juz linka sie skonczyla?? ale przeciez az tak szybko to chyba niemozliwe zeby sie wyciagala.Czy moze sprzeglo sie juz konczy?? Ale dodam ze inny problemow z nim nie mam. Ani nie ciagnie ani sie nie slizga. Troche moze halasuje na biegu jalowym ale to raczej w normie.Spodkal sie ktos z podobnym zjawiskiem?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
babyy Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2008 I co panowie nikt nie ma pomyslu na ta linke??Widze ze sam bede musial kombinowac jakzwykle:/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JanuszK30 Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2008 I co panowie nikt nie ma pomyslu na ta linke??Widze ze sam bede musial kombinowac jakzwykle:/ no raczej nie jest mozliwe, zebys bez konca wybieral ten luz;) Cytuj Mechanika Motocyklowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
babyy Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2008 heh to akurat wiem regulacja na srubie przy klamce juz sie konczy pomalu. Jak bede mial chwile to zrzoce plog i zobacze jak 2 regulacja dziala.Tylko to troche dziwne zachowanie ma ta linka i myslalem ze moze ktos sie juz z tym spotkal lub jakis pomysl choc bedzie mial:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JanuszK30 Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2008 heh to akurat wiem regulacja na srubie przy klamce juz sie konczy pomalu. Jak bede mial chwile to zrzoce plog i zobacze jak 2 regulacja dziala.Tylko to troche dziwne zachowanie ma ta linka i myslalem ze moze ktos sie juz z tym spotkal lub jakis pomysl choc bedzie mial:) tak spotkalem sie w WSK jak odkrecaly sie sruby prawej pokrywy silnika :icon_mrgreen: i wydaje mi sie, ze analogicznie tutaj cos sie poluzowalo, tak jak mowisz trzeba zajrzec... pozdrawiam Cytuj Mechanika Motocyklowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qurim Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2008 A linka zaczęła swirować ot tak sama z siebie czy zmieniałeś na nową i nowa świruje? To definitywnie wygląda że coś cię luzuje przy lince. Jak masz drugą regulację przy silniku to zobacz tam, może nie jest dobrze skontrowane i od wibracji się luzuje. Miałem tak w GS500E jak zapomniałem skontrować dolnej regulacji. Jesli linka była nowa założona to sprawdź ułożenie jej na całej długości. Możliwe że jest źle poprowadzona i wyglądała na naciągniętą ale po pewnym czasie pracy linka sama się układa na swoje miejsce i zwiększa się luz. Cytuj MotorcycleStorehouse Dealer. Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla! Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Mialem ta sytuacje jak beczulka w dzwigni sie w perfidny sposob zapiekla i zaczela odrywac od linki - sprawdz czy na pewno linka jest cala. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
babyy Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Ok no sprawdze dokladnie ta linke i regolacje przy silniku.Chcialem sie upewnic czy to przypadkiem z samym sprzeglem sie cos zlego nie dzieje bo sama linka to cos sie wymysli.Linka jest stara tzn jak kupilem moto w zeszlym sezonie to jej nie wymienialem. W tamtym sezonie byl ten wiekszy luz ale jakos sie nie przejmowalez zbytnio tym. Po serwisie zimowym naciagnalem i sie zdziwilem ze tak szybko sie luzuje wiec podciagnalem i znow to sama wiec pytam.Jak dojde co to to napisze dla potomnisci:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qurim Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Możliwe że linka sie wyciąga z baryłki, tak jak pisze Adam M. A ze sprzęgłem też może być cos nie tak chcoiaz małe szanse - możliwe że cos w sprzęgle się odkręca samo, np. sruby ze spręzynami czy sam kosz i w pewnym momencie sprzęgło rozleci się na częsci i będzie rzeźnia. Ale małe szanse na to. Zalezy ile km zrobiłeś z tym problemem. jelsi tylko kilkadziesiat km to może jeszcze się trzyma cało i dopiero sie rozpadnie, a jak kilka tysięcy km to szukaj przyczyn w lince i mechaniźmie wysprzęglania. Cytuj MotorcycleStorehouse Dealer. Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla! Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JanuszK30 Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2008 no Panowie... beczulka? ile mozna ja obsunac do calkowitego zsuniecia 3mm??, a tu luz wybierany byl nie jeden raz, moim zadaniem to moze byc problem scierajacego sie z jakiegos powodu trzpienia rozlaczajacego sprzeglo... pozdrawiam Cytuj Mechanika Motocyklowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Przeciez ma hartowane koncowki :PNajlepiej rozebrac i sprawdzic. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
babyy Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Nie no w zeszlym sezonie zrobilem troche ponad 6000 a w tym juz ponad 1000. Nie ma co wiecej chyba gdybac sprawdze linke a jesli z nia bedzie wszystko ok to nie bedzie wyjscia jak sciagnac dekiel i sprawdzic sprzeglo ale mam nadzieje ze to linka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi