michal750 Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Wiem, ze podobnych tematow bylo duzo, ale zaden nie odpowiada mojemu problemowi. Jakis czas temu kupilem gumowy tankpad. Oryginlana tasma klejaca przy nim miala bardzo slaby klej i szybko odpadla. Posmarowalem go butaprenem i przez jakis czas bylo dobrze, ale na sloncu zbiornik sie nagrzewal i klej robil sie miekki, wiec tankpad zjezdzal na dol po wplywem nacisku moich klejnotow.Zdjalem go ponownie i zastosowalem tasme dwustronna. Efekt byl niezly, ale tez do czasu. Znow zaczal zjezdzac w dol :/Zauwazylem ze kleje dobrze sie trzymaja zbiornika, natomiast w ogole nie trzymaja sie tego gumowego tankpada. Guma jest miekka jak detka rowerowa. Obecnie tankpad jest zdjety. Przeszlifowalem jego powierzchnie aby byla bardziej porowata. Jednak nie mam juz pomyslu na co go przykleic. Jestem pewien ze Superglue albo Kropelka swietnie by go przykleily, ale nie chce przeciez niszczyc lakieru na zbiorniku :icon_biggrin: Macie jakies pomysly? Znacie dobre kleje? Slyszalem o jakis wzmocnionych tasmach dwustronnych, moze sprobowac tego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomala122 Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Witam mysle ze ta lepsza tasma dwustronna utrzyma,sa tasmy cienkie i grubsze ta grubsza jest duzo mocniejsza .Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karol1001 Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Klejenie tankpada na butapren :eek: :) :) Może po prostu kupisz nowy tankpad? To nie majątek :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafciu Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Kupi nowy tankpad i będzie to samo. Lepiej wydaj te pieniądze na specjalny klej który klei gume i metal. Na allegro jest tego pełno, do wyboru do koloru:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szpadi Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Wydaje mi się, że poprostu nie postarałeś się odpowiednio przygotować powierzchni do naklejenia.Nie trzeba nic matowić, czy też w inny sposób sudować... jak tylko poprostu odtłuścić. Klej na wewnętrznej części tankpada jest na tyle wytrzymałym by sobie poradzić z odklejaniem. Do odtłuszczenia polecam: zwykły "psik-psik do okien" Jeżeli źle odtłuścisz powierzchnię naklejenia...to nie będziesz się cieszył za długo. Użycie butaprenu (kleju generalnie rzecz ujmując służącego do klejenia skór... itp) to fatalna pomyła. Kupuj nowego tankpada... i zastosuj się do podstawowych zasad naklejania :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viperPL Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Generalnie oryginalna powierzchnia z klejem na gumowych tankpadach z louisa ma badziewny klej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi