surus10 Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2008 panowie jak mam do kupienia gixa bez dowodu tylko pokwitowanie bo kolo paciaka strzelil i zabral policja dowod to czy moge kupic to moto i zarejstrowac je?jak sprawa ta wyglada? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viktor24 Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2008 panowie jak mam do kupienia gixa bez dowodu tylko pokwitowanie bo kolo paciaka strzelil i zabral policja dowod to czy moge kupic to moto i zarejstrowac je?jak sprawa ta wyglada?eee... ossooo chozzzii? Nie no serio nie rozumiem twej nomenklatury "paciaka strzelił".... Policja zabrała komuś dowód, tak? I kupujesz moto z pokwitowaniem odebrania dowodu? Czy jak? Bo nie kminie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartasarte Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2008 chyba raczej cos nie tak... zeby zarejestrowac pojazd potrzebny jest dowod rej, bez tego w urzedzie ani rusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiler Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2008 najpewniej chodzi o to że ktoś tam miał glebę - policja zabrała dowód za zniszczenia i ten właściciel postanowił z jakiś różnych przyczyn nie naprawiać moto tylko sprzedać "tak jak jest" czyli nie naprawiany itd ja kiedyś tak kupiłem zrobiłem przegląd powypadkowy i spokojnie mogłem przerejestrować na siebie ale to było coś około 2 lat temu a od tego czasu przepisy w naszym pięknym kraju mogły się 3 razy zmienić a i każdy wydział komunikacji istniejące może na różne sposoby interpretować :lalag: . Najlepiej zadzwoń do twojego WK to bez problemu ci odpowiedzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nowy Kubi Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2008 W lipcu zeszłego roku kupiłem samochód po kolizji, dowód zabrany, dostałem od właściciela karte pojazdu, pokwitowanie zabrania dowodu rejestracyjnego i sterte papierów innych. Auto naprawiłem zrobilem badanie techniczne (na osobnym kwicie). Następnie do urzędu, gdzie trafił dowód z: pokwitowaniem zabrania dowodu, badaniem technicznym i umową kupna. Wydali dowód rejestracyjnyi tyle. Jedna uwaga: urząd nie jest już uprawniony wbić do dowodu nowej daty ważności badania technicznego. Trzeba się udać do stacji, która robiła badanie, po odbiorze dowodu i oni wbiją do tegoż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
surus10 Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2008 tylko sprawa jest taka iz osoba ktora miala ten wypadek sprzedala moto kolesiowi a ten trzymal je ponad rok nie odbierajac dowodu i teraz on chce mi je sprzedac.wiec jesli ten kolo nie odbieral tego dowodu a orginal lezacy w wydziale jest na calkiem inna osobe niz od ktorej ja kupuje to teoretycznie niemam mozliwosci go odebrania ja bo niema umowy ja a wlasiciel ktory spowodowal wypadek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2008 słyszałeś kiedyś takie pojecie jak ciągłość umów..?jsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nowy Kubi Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2008 tylko sprawa jest taka iz osoba ktora miala ten wypadek sprzedala moto kolesiowi a ten trzymal je ponad rok nie odbierajac dowodu i teraz on chce mi je sprzedac.wiec jesli ten kolo nie odbieral tego dowodu a orginal lezacy w wydziale jest na calkiem inna osobe niz od ktorej ja kupuje to teoretycznie niemam mozliwosci go odebrania ja bo niema umowy ja a wlasiciel ktory spowodowal wypadek Sprzedający musi dać ci oryginał umowy kupna moto i tyle. Idziesz z 2 umowami, które wychodząc od właściciela z dowodu rej. dochodzą do Ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi