drex Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Witam, pierwszy raz goszczę w tym dziale i mam nadzieje ze uda mi sie uzyskać choć minimum wiedzy i pomocy w wyborze. Otóż mam nastoletniego syna który podobnie jak tata interesuje sie jednośladami a że to dobry chłopak to być może za dobre świadectwo szrpne sie za kieszeń i coś kupię i w związku z tym pytanie do Was drodzy skuterowcy, zastanawiam sie nad kupnem skutera lub innego motoroweru - co z czystym sumieniem moglibyście mi polecić ??? Zależy mi żeby sprzęt był trwały, bezawaryjny i posłużył jeszcze dla drugiego syna. Mój wybór oscyluje miedzy Yamahą Aerox lub Hondą Zoomer, w ogóle nie mam pojecia o sprzętach typu koreańczyki, chińczyki czy włoszczyzna. A jeśli juz yamaha lub honda to którą Wy byście wybrali i dlaczego, za szczere odpowiedzi bardzo dziekuję bo napewno naświetlą mi nieco bliżej temat i pomogą w podjęciu słusznej decyzji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrPlama Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2008 placic za honde cz yamahae prawie dyche to lekka przesada. Kymco jest niezla propozycja i malo awaryjny, wpolpracuje z honda i jest tanszy, ale ja osobiscie bym sie zastanowil nad rometem (zaraz mnie zlinczuja za to :)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drex Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2008 placic za honde cz yamahae prawie dyche to lekka przesada. Kymco jest niezla propozycja i malo awaryjny, wpolpracuje z honda i jest tanszy, ale ja osobiscie bym sie zastanowil nad rometem (zaraz mnie zlinczuja za to :biggrin:) No nie przesadzaj , neos chyba 6500, aerox coś koło 8000 Zommer niecałe 8000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marian00 Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Jezeli kochasz swojego syna i chcesz zeby byl zadowolony kup ma aeroxa!!Pozdrawiam marian00 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rad3k Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Popatrz jeszcze na Piaggio NRG . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baqu Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Lepiej biegowego kup mu większa frajda z jazdy a nie kosiarka :P Sorrki nie przepadam za skuterami dla mnie najlepsza opcja to simson...chociaż nauczy się dbać o motor :( Jak nie będzie dbał to simak może odmówić mu posłuszeństwa :) Albo coś większego Derbi czy jakieś tam inne. pozdro :lalag: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WLD_Wlodi Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Weź mu coś ala SM, Enduro. typu Derbi Senda, Yamaha DT - większa frajda dla syna :lalag:) Cytuj www.odszkodowania-wlodarczyk.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cityraider Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Z tych co podałeś to Aerox ,chyba ze chcesz mu kupic cos mniej sportowego to polecam Yamahe neos,spalanie max 3,5 po odblokowaniu jedzie około 70km/h i masz łatwy dostep do czesci oraz serwisu -sporo tego w Polsce :lalag: Wybór trudny ,ale chińczyka nie kupuj bo z jakoscia cieńko ,oczywiscie zalezy na jaka sztuke trafisz i jak Twoj syn bedzie pojazd uzytkował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szyszunia1514 Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2008 ze skuterów to może gilera runner, aprilia sr ? Ps. musi być skuter ? :lalag: może derbi senda SM ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gizmucik Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2008 (edytowane) Ja mam chiński skuter, wbrew pozorom taki skuter się trzyma tylko trzeba o niego dbać.Jeśli ma posużyć dla jednego syna i dla drugiego to kup coś porzadnego i tak jeden jak drugi muszą dbać żeby motory się nie psuły.Skuter szybko mu się znudzi automat, jeśli już ma to być skuter to Aerox, ale ja pomyślał bym nad jakiś motorkiem 50cc manualnym.Oczywiście decyzja należy do Ciebie. Pzdr Edytowane 18 Kwietnia 2008 przez gizmucik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrian44 Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Ja polecam Peugeot speedfight (bardzo dobry skuterek a na dodatek ladny)Co do Yamahy aerox raczej 1 osobowa wiec troche lipnie. Ale w koncu syn ma smigac to chyba od razu lasek wozic nie bedzie hehJa bym brał speedfighta aeroxa (ale na pewno nie aprili sr) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fenix_zlotow Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Yamaha jog to calkiem fajny skuterek. Nieduzy ale zwinny, ladny, funkcjonalny no i dobra jakosc przede wszystkim. Jednak skuter moze sie szybko znudzic wiec proponuje kupic mu jakiegos scigacza 50(np yamaha tzr, derbi gpr itp) albo SM(yamaha dt, derbi senda itp).p.s oczywiscie odradzam chinoliPZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drex Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Ok to juz wiem ze nie automat bo sam jako motocyklista lubie pomieszać w biegach i pewnie młody też w tym zasmakuje. W takim razie drugie pytanie - który z wyżej przez was wymieniony ( aerox, peugoth, gilera, derbi senda, aprilla) jest biegówką a który automatem??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gizmucik Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Automaty:-Aerox -Peugot-Gilera Runner-Aprilia ST Manuale:-Derbi Senda-Aprilia RS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grebur Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2008 mam na sprzedaz derbi sende x-treme z 2003r, bedzie idealna na poczatek kariery motocyklowej synaniepolecam skuterkow, kiedys z takiego czegos bedze chcial sie przesiasc na biegowke to trudno bedzie mu sie przyzwyczaic Cytuj To tu, gdzie się błękit splata z betonem..http://bikepics.com/members/grebur/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi