Michał Opublikowano 7 Stycznia 2004 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2004 Zapowiadaja -17C na sobote' date=' trzeba sie szykowac 8) Czy olej syntetyk bylby lepszy na zime do Dniepra, czy bez roznicy? Chodzi o odpalanie zimnego silnika.[/quote'] 8O nie oslabiaj mnie :!:u nas piekna zima, masę sniegu, szadź, lekki mrozek, w lesie pięknie, a ja... nie mam dyfra :cry: Syntetyku nie zalewaj. Jest rzadki i pompa może nie dać odpowiedniego ciśnienia. Ja w ten sposób załatwiłem silnik od Emki ps. Koniecznie zapodaj zdjęcia z jazd. Niech no się chociaż pooblizuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ataman Koszowy Opublikowano 10 Stycznia 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2004 Wymienilem olej na 5W30 mineralny i posmigalem dwie godziny w -15C. Lewa glowica ledwie ciepla, prawa ze 20 stopni wiecej. Fotek nie robilem bo i sniegu nie wiele, ale bedzie znowu okazja w przyszly tygodniu, temp ma spasc ponizej -20C. Czekamy na zime ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Opublikowano 12 Stycznia 2004 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2004 A u nas dziś całe mnóstwo śniegu i koło 0 st. Pogoda na jazdę przepiękna. Niestety z dyfrem nic się nie zmieniło ;) :) :) :evil2: :x :? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ataman Koszowy Opublikowano 12 Stycznia 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2004 Niestety z dyfrem nic się nie zmieniło Co z tym dyfrem, nie mozesz znalezc? Na Lodzi moze? A Leszka z Lezajska znasz? - on cos zawsze przetarga zza granicy.W najgorszym przypadku moge Ci cos wykombinowac z USA ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pipcyk Opublikowano 13 Stycznia 2004 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2004 Michał przyznaj się szczerze , reumatyzm już cię łapie, kolana cię bolą. Weź się nie zasłaniaj dyfrem :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Opublikowano 13 Stycznia 2004 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2004 Niestety z dyfrem nic się nie zmieniło Co z tym dyfrem' date=' nie mozesz znalezc? Na Lodzi moze? A Leszka z Lezajska znasz? - on cos zawsze przetarga zza granicy.W najgorszym przypadku moge Ci cos wykombinowac z USA ;)[/quote'] no więc z dyfrem jest tak: mam u jednego ruska załatwiony sam talerz (bo to talerz mi się posypał)U drugiego cały dyfer, tylko wiozą mi qrwa te części już kilka m-cy. Inni mają dyfry, ale też i jakieś chore nierealne ceny (800 - 1 000 PLN) 8O Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ataman Koszowy Opublikowano 13 Stycznia 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2004 no więc z dyfrem jest tak: mam u jednego ruska załatwiony sam talerz (bo to talerz mi się posypał) A jaki talerz potrzebujesz? Mam na zbyciu nie uzywana 35-tke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Opublikowano 14 Stycznia 2004 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2004 No tak, ale ten talerz jest od dyfra bez napędu. W tym cały problem bo takich ma kilka (nowe i używane). Ten od napędu ma 4 otwory do mocowania satelit a nie 8. Dzięki za szczere chęci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zapek Opublikowano 14 Stycznia 2004 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2004 Panie Michał a gdześ Pan dorwał takie fajowe białe kołpaczki do swojego motorka????Ja tylko swoją pierwszą WuEhę ujężdzałęm zimą :) było miło. teraz bym sie chyba nei odważył. :ehz: brawo chłopaki :) :flesje: ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ataman Koszowy Opublikowano 16 Stycznia 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2004 Dzis bylo zimno. -22C (WindChill -32C). Jazda byla krotka, jakies 20km. Nastepnym razem poloze na siodelko jakas barania skore bo ta guma cos niemilosiernie zimna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dr.Big Opublikowano 16 Stycznia 2004 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2004 Mam pytanie, opony na zdjeciu to model z kolcami? Bo na takie wygladaja... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ataman Koszowy Opublikowano 16 Stycznia 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2004 Mam pytanie, opony na zdjeciu to model z kolcami? Bo na takie wygladaja... To sa nowe kola, i opony maja jeszcze te gumowe cycki produkcyjne, czy jak je tam zwal.A kolce faktycznie by sie przydaly, bo pare razy mnie zarzucilo. Zimowe smiganie narobilo mi apetytu na wyprawe na Alaske (chocby latem), tylko ze nie mam tu na to chetnych Dnieprowcow. Jakby ktos z Forum wybieral sie w te strony i byl zainteresowany mozna by cos zorganizowac. Moglbym prawdopodobnie dopozyczyc drugiego Dniepra zeby bylo na wyprawe 4-o osobowa. Przewidywany czas jazdy 2 m-ce, c.15000km. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dr.Big Opublikowano 18 Stycznia 2004 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2004 A koszty na miejscu? Chodzi mi o to ile trzeba przygotowac na taka wycieczke, bo nie znam zbytnio realiow amerykansko- kanadyjskich? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ataman Koszowy Opublikowano 18 Stycznia 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2004 Tak w skrocie, to Kanada jest tansza od Niemiec (wyzywienie, benzyna, kampingi/motele).Biorac pod uwage dlugosc trasy i pakownosc Dniepra nalezaloby go zaopatrzyc w namiot, kuchnie polowa i dociazyc wozek puszkami. No i malym warsztatem naprawczym 8) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ataman Koszowy Opublikowano 19 Stycznia 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2004 Polecam barana. Kawalek skory, od spodu mocowany przy pomocu velcro. Niskie temperatury nie stanowia juz problemu :smile2: Dniepr rulezzzz!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi