Kamsel Opublikowano 26 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2008 (edytowane) Mówisz tutaj o Tuningu . A ja sie pytam o blokady.No to pisze sprawdź dysze. Czy wg ciebie założenie większych dysz które pozwolą na "rozblokowanie" silnika to tunning? Edytowane 27 Października 2008 przez Kamsel Cytuj motorynka -> aprilia pegaso 125 '98 -> kawasaki klx 250 '94 -> ktm exc 300 '01 -> sx 125 '06 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawik Opublikowano 27 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2008 To podaj rozmiary dysz które wg Ciebie są w odblokowanym moto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cross_maX Opublikowano 28 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2008 WItam! Czy ktos z was uzytkuje swojego KLX na asfalcie? Jak sie sprawuje? Jaka jest predkosc maksymalna i "w trasie" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawik Opublikowano 29 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2008 Wszystko zalezy od przełożeń. Takze prędkosc jest pojęciem względnym... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamsel Opublikowano 5 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2008 (edytowane) Ave, miał z was ktoś taki problem że przy szybkim dodaniu i odpuszczeniu gazu moto kopciło na czarno? Czy to objawa zużytych uszczelniaczy/trzonków zaworowych? Jaki koszt takiej naprawy? Edytowane 5 Listopada 2008 przez Kamsel Cytuj motorynka -> aprilia pegaso 125 '98 -> kawasaki klx 250 '94 -> ktm exc 300 '01 -> sx 125 '06 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawik Opublikowano 8 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2008 U mnie nic nie kopci . Sprawdzilem swoje dysze i mam rozmiar 132 to jest blokowana czy nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
doctorrzadki Opublikowano 20 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2008 (edytowane) witam wszystkich, prosze o odpowiedz w temacie, ile oleju lać do silnika,kupić, klx 300 i jaki synt. czy półsynt. Edytowane 20 Listopada 2008 przez doctorrzadki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamsel Opublikowano 20 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2008 (edytowane) witam wszystkich, prosze o odpowiedz w temacie, ile oleju lać do silnika,kupić, klx 300 i jaki synt. czy półsynt. Ilośc oleju powinna być napisana obok okienka do sprawdzania stanu. Do klx 250 1,5l dalej w servisówce czytamy że zalecany olej to klasa SE lub SF. Olej SAE10w-40; 10w-50; albo 20w-50. Myśle że do klx 300 będzie to samo. Pozdrawiam. Edytowane 20 Listopada 2008 przez Kamsel Cytuj motorynka -> aprilia pegaso 125 '98 -> kawasaki klx 250 '94 -> ktm exc 300 '01 -> sx 125 '06 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamsel Opublikowano 25 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2008 Witam, wie moze ktoś gdzie moge dostać pierścienie na tłok do klx'a 250 oprócz servisu w wa-wie i w jakiejś cenie normalniej? Cytuj motorynka -> aprilia pegaso 125 '98 -> kawasaki klx 250 '94 -> ktm exc 300 '01 -> sx 125 '06 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawik Opublikowano 27 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2008 Witam, wie moze ktoś gdzie moge dostać pierścienie na tłok do klx'a 250 oprócz servisu w wa-wie i w jakiejś cenie normalniej? "Cm - motocykle" jelenia góra. Dealerzy Kawasaki no i sa ogolnie dość tani. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamsel Opublikowano 13 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2009 Ave, kupiłem nową irydową świece do kawy i oto moje pytanie : jak sie z nią początkowo ochodzić? Tzn jak dogrzać itp? Cytuj motorynka -> aprilia pegaso 125 '98 -> kawasaki klx 250 '94 -> ktm exc 300 '01 -> sx 125 '06 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shinigami Opublikowano 13 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2009 (edytowane) Pozwolę sobie przerwać temat 250 na rzecz 300. Znalazłem na Allegro taką sztukę http://www.allegro.pl/item527459526_kawasaki_kx_300_99r.html Patrząc na zdjęcia i sugerując się ceną to wg was jest trup czy git maszyna ? Najbardziej martwi mnie ta owiewka UFO, już mi się wyrobił taki stereotyp że ludzie którzy kupują maszynę na ostrą katacje zmieniają przednią lampę i ognia w teren.. Cena jest raczej atrakcyjna bo inne chodzą po 8k a nówka sztuka chyba pod 20k. Ale wiadomo, w polsce okazji nie ma. P.S Kamsel, jak Ty chcesz dogrzać świecę ? :) Jak masz dobrą regulacje to świeca zabarwi się na kakałko i git :) Chyba że chodzi Ci oto ile powinna pracować bez obciążenia, to tutaj użyj szukajki w dziale mechanika motocyklowa albo googli ;) Edytowane 13 Stycznia 2009 przez shiningami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamsel Opublikowano 13 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2009 (edytowane) Dogrzać? Nie wiem :D coś tak na forum wyczytałęm. Co do tej owiewki to może ludzie kupują to z tego powonu że są tanie i wszędzie dostępne, co nie oznacza że dobre. Sam taką miałem.... ale kupiłem używaną od klx prawie nówke i szczerze powiem że jest o niebo lepsza od "streetfighterowych" :) Co do tego klx z linku to powiem że tanio gość chce. Jedź obejrz co i jak i dołącz do grona użytkowników klx'ów :D. Edytowane 13 Stycznia 2009 przez Kamsel Cytuj motorynka -> aprilia pegaso 125 '98 -> kawasaki klx 250 '94 -> ktm exc 300 '01 -> sx 125 '06 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaruso13 Opublikowano 19 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2009 Dogrzać? Nie wiem :D coś tak na forum wyczytałęm... Dobrze wyczytałeś.... Jak zakładasz nową święcę to dobrze odpalić moto i pojeździć aż silnik osiągnie normalną temperaturę (równocześnie świeca osiągnie roboczą temperaturę), a nie odpalić na chwilę i zaraz zgasić silnik, bo możesz już na tej świecy nie odpalić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamsel Opublikowano 22 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2009 Czy klx ma jakieś słabe punkty w elektryce? Zginęły mi światła, wszystkie kable są ok ale nie wiem jak zabarać sie do dalszego sprawdzania. Jakieś wskazówki? Cytuj motorynka -> aprilia pegaso 125 '98 -> kawasaki klx 250 '94 -> ktm exc 300 '01 -> sx 125 '06 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi