Kamsel Opublikowano 28 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2009 Czy ten dekiel będzie pasował do mojego klx'a 300r? http://cgi.ebay.com/ebaymotors/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=200354828981&viewitem=&sspagename=STRK%3AMEWAX%3AIT Powinien, pomierz przekątne u swojego to porównam ze swoim i ci powiem. Cytuj motorynka -> aprilia pegaso 125 '98 -> kawasaki klx 250 '94 -> ktm exc 300 '01 -> sx 125 '06 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rams Opublikowano 12 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2009 Siemka! Mam pytanie jak odkręcić wirnik pompy wody? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamsel Opublikowano 13 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2009 Siemka! Mam pytanie jak odkręcić wirnik pompy wody? Wrzuć bieg, niech ci ktoś tylny hamulec przytrzyma i odkrecisz tam jest mała nakrętka na 10 kluczyk. Cytuj motorynka -> aprilia pegaso 125 '98 -> kawasaki klx 250 '94 -> ktm exc 300 '01 -> sx 125 '06 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rams Opublikowano 13 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2009 Próbowałem tak wczoraj odkręcić ale to nic nie dało, ponieważ gdy miałem naciśnięty hamulec koło się obracało. Dzisiaj spróbuje jakoś inaczej zablokować koło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamsel Opublikowano 13 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2009 Kurde dość mocno to masz dokręcone ja mocniej szarpne kluczem i mam odkręcone... Kiedyś gdy odkręcałem kosz sprzęgłowy wsadzałem pomiedzy szprychy breszke i zapierałem o wahacz ALE możesz pogiać szprychy. Powodzenia! Cytuj motorynka -> aprilia pegaso 125 '98 -> kawasaki klx 250 '94 -> ktm exc 300 '01 -> sx 125 '06 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lesnik18 Opublikowano 2 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2009 Witam. Ma może ktoś namiary na wałek zdawczy do klx'a? Bo serwis nie dał rady ściągnąć. Cytuj Kawasaki klx 250 :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rams Opublikowano 3 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2009 Siemka! Zakupiłem sobie zestaw naprawczy firmy All Balls do tylnego zawieszenie i mam mały problem, chciałem wykręcić śrubę która trzyma przegub ale za żadne skarby śruba nie chcę wyjść. Śruba się ciężko obraca. Znacie jakiś sposób żeby ją wyjąc. Śruba zaznaczona jest na obrazku. http://img245.imageshack.us/img245/5422/zawieszenie.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamsel Opublikowano 3 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2009 Jeśli to to co jest w ramie to niech ktoś kreci śrubą a ty pukuaj od drugiej strony w nią. Mi też nie chciała wyjść. Cytuj motorynka -> aprilia pegaso 125 '98 -> kawasaki klx 250 '94 -> ktm exc 300 '01 -> sx 125 '06 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryszo Opublikowano 16 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2009 Witam! Zakupiłem ostatnio klx'a 300r z 1998 roku i mam z nim mały problem. Chciałem sprawdzić w nim luz zaworowy ale znaki nie pokrywają się ze sobą chodzi mi o znak T na magnecie i znaki EX i IN na wałkach. Gdy znak T znajduję się w miejscu wcięcia to zawory są zamknięte i znaki na wałku ssącym są równoległe z głowicą chodzi mi o znaki IN -, ale na znaki na wałku wydechowym się nie zgadzają EX i - nie są równoległe do głowicy. Jaka może być przyczyna? Czy mógłby ktoś napisać krok po kroku jak się ustawia zawory w tym moto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shinigami Opublikowano 19 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2009 Nie miałem 3 setki ale w KLR to normalne, że jeden wałek był równo a drugi odchylony o 3stopnie od płaszczyzny. No i upewnij się, że znak T jest na właściwym suwie. Jak powszechnie wiadomo cztery suwy to dwa pełne obroty wału korbowego :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryszo Opublikowano 19 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2009 Mam jeszcze pytanie gdzie kupię łańcuch rozrządu Did'a, tylko chodzi mi to żeby był od razu zakuty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mu$lik Opublikowano 20 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2009 http://allegro.pl/item760613488_lancuch_ro...did_klx300.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryszo Opublikowano 27 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2009 Mam jeszcze pytanie jak odkręcić kosz sprzęgłowy? Udało mi się kupić fabrycznie zakuty łańcuszek rozrządu ale nie zaorze go bez ściągnięcia kosza sprzęgłowego i koła zębatego które znajduje się na wale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryszo Opublikowano 23 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2009 Witam Mam pytanie związane z zaworami. Kiedy mam wiedzieć, że zawory są już do wymiany? Jaki jest minimalny rozmiar płytki zaworowej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba9121 Opublikowano 16 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2010 (edytowane) Klx 250 jest porównywalny do dr 350?Mają podobną moc spalanie?I pewnie przy klx trzeba częściej remonty robić ze względu na mniejszą pojemność?Nadaje się do jazdy po asfalcie?Czasem po bułki do sklepu, :biggrin: Czy raczej nie i jak z tymi głowicami jeśli nie rozgrzejemy maszyny i ruszamy od razu a nie będziemy przekraczać 4tyś obrotów to nic nie będzie? Edytowane 16 Marca 2010 przez seba9121 Cytuj Sprzedam DR 350! http://tablica.pl/oferta/suzuki-dr-350-CID5-ID1WKBx.html#a6deb9354f;r:;s: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi