lorek100 Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2008 (edytowane) Witam. Panowie mam krótkie pytanie: Czy można odpalić motocykl za pomocą kabli rozruchowych podłączonych do auta? Czy mozna spowodować jakąś awarie? Pozdrawiam. Edytowane 2 Kwietnia 2008 przez lorek100 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal750 Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Teoretycznie mozesz uszkodzic regulator napiecia albo modul zaplonowy, ale praktycznie robilem to wiele razy i nigdy mi sie nic nie przydarzylo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimas Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Jesli samochód i motocykl mają instalacje 12V to nie powinno sie nic uszkodzic, sam kiedys tak zrobiłem i nic sie nie uszkodziło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Można ale trzeba zachować dużą ostrożność.Trwale zamocować kable aby po odpaleniu nie zaiskrzyło ma klemach i odpiąć kable dopiero po zgaszeniu silnika. Silnik po odpaleniu z obcej baterii nie powinien pracować dłużej jak 30 sek bo regulator może eksplodować. Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi