Skocz do zawartości

krzywa felga

kichacz
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Czołem. Mam problem z felga w CBRce :-/ jestem totalnie zdenerwowany bo nie jest mocno krzywa , troche ją macha na boki , juz taka była jak kupiłem motor , jakoś sie dotoczyłem tamten sezon na starej oponie nie było tak czuć . Założyłem nową opony SHINKO i wali mi niesamowicie - dałem do kolesia do prostowania w Księżynie niedaleko Białegostoku i wziął 50 zł i hu*a jeszcze gorzej sie zrobiło - teraz to dopiero napiepsza - felga gnie mi za każdym razem tarcze hamulcowe . Mam juz tego dosyć - jeździć sie da ale mnie denerwuje to ze coś jest złe w moim motorze .

Mam takie pytanie czy jest sens dalej to wozić po SPECACH !!!!!! czy lepiej kupic uzywanke 16 cali - koszt jest spory :-/ PS - używanka tez moze byc piźnięta .

Znacie kogoś kto ma dobra felge 16 do CBR 900 albo kogoś kto naprawde zaufanie może coś wyprostowac ?? Dajcie namiary ( tylko nie pokazujcie mi aukcji allegro bo juz tam byłem , felga kosztuje tyle ile rama z papierami :crossy: ) poza tym nie ufam allegro - POZDRO

• Administrator

Matko, zadajesz milion pytań, w dodatku nie podając żadnych konkretów. Skąd mamy wiedzieć, gdzie felga jest pogieta, w którym miejscu, w jakim stopniu. Nie wiemy nic.

Felgę o określonym stopniu zgięcia idzie naprostować. Na specjalnej maszynie przetacza się ją, aby otrzymać idealny okrąg po naprawie. Nie jest to łatwa sztuka, dlatego też i odpowiednio kosztuje. 300 zł nie zawsze wystarczy. No ale masz pewność, że jeździsz na prostym kole, które nagle nie spowoduje wystrzelenia opony.

Tak czy owak raczej Ci nie pomożemy, bo chaotycznie opisujesz problem.

pzdr