kaczy Opublikowano 30 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2008 (edytowane) Moto normalnie odpalało a dzisiaj coś jej odje**ło, rozrusznik i pompa chodzi i tylko lekki dymek z wydechu wylatuje. Bezpieczniki są ok. Mogło zalać świece?? Proszę o pomoc i z góry dzięki. Edytowane 31 Marca 2008 przez kaczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrian44 Opublikowano 30 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2008 Ja mysle ze mogło.. Mialem cos podobnego w Swojej Hondzie.. Normlanie smigalem potem wstawilem do garazu rano wyprowadzam maszyne a tu Zonk... Lekki dymek z wydechu i nic po za tym. Wykreciłem swiece , szczoteczka i bylo ok (ale i tak je wymieniłem na nowe) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczy Opublikowano 31 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2008 No i świece zostały wyjęte, wyczyszczone, zamontowane jak potrzeba itd. wszystko ok i nie pali... :/ :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrian44 Opublikowano 31 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2008 A co z isrką ?? na kazdym z cylindrów masz? Ps. faktycznie to troche to dziwne ze tak z dnia na dzien "umarł" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gienek Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2008 (edytowane) A może to HISS ? Proponował bym na niego baczną uwagę zwrócić. Spróbować innego kluczyka, sprawdzić połączenia tego elementu. Edytowane 1 Kwietnia 2008 przez Gienek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MYCIOR Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Proszę o pomoc i z góry dzięki. Wiem ze pytanie moze nie za bardzo ,ale na peno jedo z podsawowych - paliwo kolego masz?? A może to HISS ? Proponował bym na niego baczną uwagę zwrócić. Spróbować innego kluczyka, sprawdzić połączenia tego elementu. eeee nie no co ty, no chbya ze moto powypadkowe to diabeł wie. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczy Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2008 A może to HISS ? Proponował bym na niego baczną uwagę zwrócić. Spróbować innego kluczyka, sprawdzić połączenia tego elementu. Połączenia są ok, kluczyki są dwa i na oby dwóch tak samo - nie pali, z dnia na dzień moto po prostu zdechło... :/ Wiem ze pytanie moze nie za bardzo ,ale na peno jedo z podsawowych - paliwo kolego masz?? eeee nie no co ty, no chbya ze moto powypadkowe to diabeł wie. pzdr No oczywiście, że paliwo jest, pompa pompuje paliwo, było sprawdzane wczoraj... :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszcbr Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2008 ja bym sprobowal calkowicie nowe swiece wstawic.powinno byc oki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczy Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Iskra jest, dziś sprawdzone... :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelgsxr Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Moze jakis alarm masz zamontowany? Mogł sie popsuc... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gienek Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Było coś na forum, że nie paliło komuś moto bo mu się odpowietrzenie zbiornika zatkało...... Ale skoro sprawdzałeś że paliwo pompuje, poza tym cos by chwycił. Niemniej jednak możnaby zrobić jeszcze próbę odpalenia moto przy otwartym wlewie Paliwa.Kolejne kroki jakie ja bym podjął to rozpinanie newralgicznych połączeń elektryki i profilaktyczne czyszczenie styków, zaczynając od "komputera", tj modułu sterującego, styki bezpieczników - wszystko. Oglądnąć przewody - zwłaszcza jak moto było już przez kogoś rozbierane. Może gdzieś zdarło, albo przytopiło izolacje i jest przebicie. Elektronika trzyma moim zdaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LORD VADER Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2008 (edytowane) No to teraz sie przyznaj gdzie tankowałeś :biggrin: .Mozesz miec sporo syfu w zupie. A to moto jeszcze nie na gwarancji? Edytowane 2 Kwietnia 2008 przez janosikkk Cytuj Kochany pamiętniczku , właśnie spadł śnieg . I dlatego postanowiłem sobie kupić nowy motocykl :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patriko Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Było coś na forum, że nie paliło komuś moto bo mu się odpowietrzenie zbiornika zatkało...... Ale skoro sprawdzałeś że paliwo pompuje, poza tym cos by chwycił. Niemniej jednak możnaby zrobić jeszcze próbę odpalenia moto przy otwartym wlewie Paliwa.Kolejne kroki jakie ja bym podjął to rozpinanie newralgicznych połączeń elektryki i profilaktyczne czyszczenie styków, zaczynając od "komputera", tj modułu sterującego, styki bezpieczników - wszystko. Oglądnąć przewody - zwłaszcza jak moto było już przez kogoś rozbierane. Może gdzieś zdarło, albo przytopiło izolacje i jest przebicie. Elektronika trzyma moim zdaniem. W sumie masz rację, ale myślisz, że to realne w tak młodym motocyklu? No chyba, że go jakiś angol trzymał okrągły rok pod chmurką... A jak wygląda zalewanie się świeć w silniku na wtrysku? Bo w tej sprawie jestem zielony. To jest realne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi