sirturek Opublikowano 28 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2008 Witam! Chciałbym sobie kupić jakiś motorower, coby sobie pośmigać w ciepłe dni rekreacyjnie. Niestety kilkanascie lat temu kiedy robiłem prawo jazdy nie przewidziałem, że kiedyś będzie mi się chciało jeździć na dwóch kołach i mam tylko prawko kat B., więc pozostaje motorower. Żeby teraz z kolei robić prawojazdy na motor brakuje czasu i checi tez. Druga sprawa, że nigdy nie jezdziłem na motorach, wiec lepiej jakis słaby motorek na początek coby się nie zabić.Co byście mogli polecić dla mnie za sprzecik, chodzi o to, żebym nie wyglądał głupio i zmieścił się na motorku (182cm wzrostu i prawie 100kg). No i byle nie skuter, bo te mi sie wybitnie nie podobają.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boom Opublikowano 28 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2008 Witam! Chciałbym sobie kupić jakiś motorower, coby sobie pośmigać w ciepłe dni rekreacyjnie. Niestety kilkanascie lat temu kiedy robiłem prawo jazdy nie przewidziałem, że kiedyś będzie mi się chciało jeździć na dwóch kołach i mam tylko prawko kat B., więc pozostaje motorower. Żeby teraz z kolei robić prawojazdy na motor brakuje czasu i checi tez. Druga sprawa, że nigdy nie jezdziłem na motorach, wiec lepiej jakis słaby motorek na początek coby się nie zabić.Co byście mogli polecić dla mnie za sprzecik, chodzi o to, żebym nie wyglądał głupio i zmieścił się na motorku (182cm wzrostu i prawie 100kg). No i byle nie skuter, bo te mi sie wybitnie nie podobają.PozdrawiamPolecam dobry telewizor i miekkie kapcie-tak będzie lepiej :icon_exclaim: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekB Opublikowano 28 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2008 Myślę, że najodpowiedniejszym sprzętem byłby simson :icon_exclaim: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teslasim Opublikowano 28 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2008 Simson Enduro najlepiej S70 ma wysoką kierownicę można podwyższyć zawieszenie i ja mając 188cm sie na nim dobrze czuje może tylko nogi za bardzo zgięteSimsona można eksploatować w wieczność w przeciwieństwie do innych motorowerów zawsze będą części i zawsze da sie naprawić i to samemu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sirturek Opublikowano 28 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2008 Kapcie i telewizor już mam hehe :icon_exclaim: A co myślicie o tym http://moto.allegro.pl/item333731193_honda...jny_wyglad.htmlZmieszcze się na to? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiśl@k Opublikowano 29 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2008 (edytowane) Kapcie i telewizor już mam hehe :icon_mrgreen: A co myślicie o tym http://moto.allegro.pl/item333731193_honda...jny_wyglad.htmlZmieszcze się na to? Stosunkowo mała gabarytowo i słaba. Wczoraj taką ogladalem i takie odnioslem wrazenie. A najlepiej wybierz sie na kurs. Wyjdzie najsensowniej i potem kupic jakiegos slabszego GS'a czy cos. Edytowane 29 Marca 2008 przez Wiśl@k Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość komandosek Opublikowano 29 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2008 lepiej pójdz na kurs, bedzie latwiej i przyjemniej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiertara Opublikowano 29 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2008 Ja proponowałbym kupić, jakąś dużą 125 zarejestrowaną na 50. Jak na Twoje potrzeby myślę że Yamaha TDR byłaby w sam raz. Akurat mam taką na sprzedaż, więc gdybyś chciał się coś dowiedzieć to pisz na priv. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sirturek Opublikowano 29 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2008 125/50 to troche ryzykowna sprawa, wiadomo, że motor taki byłby idealny, ale za duże ryzyko z tego co tu ludzie piszą na forum. Coraz bardziej się jednak zastanawiam nad kursem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rozek Opublikowano 29 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2008 Nie oszukujmy sie, kazdy motorower bedzie dla Ciebie za slaby i za wolny. Ale jesli juz sie zdecydujesz to bralbym jakies enduro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiertara Opublikowano 29 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2008 125/50 to troche ryzykowna sprawa, wiadomo, że motor taki byłby idealny, ale za duże ryzyko z tego co tu ludzie piszą na forum. Coraz bardziej się jednak zastanawiam nad kursem... Jeśli chodzi, o ryzyko związane ze 125, to obracam sie w takim środowisku gdzie najwięcej jest właśnie takich maszyn. Znam tylko jeden przypadek, kiedy została zweryfikowana pojemnośc motocykla, ale z winy kierowcy ponieważ przekroczył dozwoloną prędkość o 100 km/h. Kiedyś też sceptycznie podchodziłem do 125 zarejestrowanych na 50 i dlatego zrobiłem prawo jazdy A1. Ty jesteś pełnoletni, więc w mojej opinii nie masz się czego obawiać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leenee Opublikowano 29 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2008 Może starego simsona? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bebu Opublikowano 29 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2008 Ty jesteś pełnoletni, więc w mojej opinii nie masz się czego obawiać. Jak to nie ma się czego obawiać? Tak samo by łamał prawo, jak ty gdybyś miał 125/50. Łamać prawa,nie tak jak z używkami,nie może nikt. Moim zdaniem masz 30lat(to nie jest dużo :bigrazz: ) i powinieneś się wybrać na kurs i kupić "dorosły" motor. pzdr,bebu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziuteek Opublikowano 29 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2008 Może starego simsona? A dlaczego starego, nie moze byc mlody :bigrazz: :biggrin: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DanielGT Opublikowano 29 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2008 Moim zdaniem najlepiej było by zapisać się na kurs, to chyba dla ciebie najlepsze rozwiązanie, ale to już jest twoja decyzja, zrobisz jak uważasz :notworthy: Pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi