Kojiro Opublikowano 29 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2008 Aha, dzieki :) Mam nadzieje, ze dlugo nie bedzie tam dojrzewac :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bart3z Opublikowano 29 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2008 Też zamawiałem ostatnio towar w USA i było to wysłane do mnie przez USPS... :) Paczkę dostałem po 5 dniach :) Cytuj https://www.bikepics.com/members/Bart3z/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kenny Opublikowano 30 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2008 LENAR napisał: zgadza sie, pelny numer konta bankowego to 26 cyfr, ale numer rachunku w konkretnym banku okresla 10 ostatnich cyfr... i podobnie jest w usa, powtorze, ze robiac przelewy do siostry podaje tylko SWIFT i 10 ostatnich cyfr i kasa leci... W IBANie 2 ostatnie cyfry to suma kontrolna. Dzięki temu jak zrobisz błąd w numerze konta to bank go odrzuci jako niepoprawny numer konta odbiorcy. Do poprawnego wysłania przelewu międzynarodowego nie trzeba podawać nr rachunku w formie IBANowej, wystarczy BIC (SWIFT) banku i numer rachunku (a to jest różnie w różnych krajach). To tak dla usciślenia. Czasem zlecam ściąganie jakiś gratów do auta i ostatnio do mnie doszły słuchy, że służby celne coraz dokładniej sprawdzają paczki (dotychczas b wyrywkowo). Widać to już po tym jak często "ściągacze" są wzywani na cło. Kiedyś na cle lądowała co 20-30 paczka, teraz co 8-10 :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HondaCR Opublikowano 8 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2008 Witam , mam pytanie : Nie wie ktoś z was może ile by mnie kosztowało sprowadzenie motocykla z USA ?? Jakie to będą koszty ?? Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa Opublikowano 8 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2008 Uzyj wyszukiwarki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kornol Opublikowano 8 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2008 co do przesyłek : z USA do Polski bedzie szła UPSem 3-5 dni, ale z warszawy np do mnie bedzie szła 14 dni... ot tak jak u nas papiery w Urzedach muszą leżakować tak samo i paczki na poczcie. Jeśli sprowadzisz crossa i nie chcesz go rejestrować to ściągasz go na części, jeśli byś miał znajomego co wysyła co jakiś czas coś kontenerem to niech ci wyśle widełki i silnik, a 2 ci wyśle rame :biggrin: A jak z cłem itd to niestety nie pomoge. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leonstar Opublikowano 8 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2008 (edytowane) Witam , mam pytanie : Nie wie ktoś z was może ile by mnie kosztowało sprowadzenie motocykla z USA ?? Jakie to będą koszty ?? Troche duże są stany więc kwota frachtu od 500 do 10000 USD Edytowane 8 Czerwca 2008 przez leonstar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HondaCR Opublikowano 8 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2008 Dzięki za te 2 odpowiedzi ale nie interesuje mnie rozkręcanie i kombinowanie z moto . JA chce sprowadzić hard enduro - 450 np wr , crf itp .... Jak myślicie , jeżeli dogadał bym sie telefonicznie z kolesiam z USA to jakby on mi go wysłał to ze wszystkimi kosztami ile bym musiał zapłacić ?? W 2 / 3 tys. zł bym sie zmieścił ?? I sorry ale wypowiedzi powyższego kolegi nie rozumiem : ''Troche duże są stany więc kwota frachtu od 500 do 10000 USD'' ,, 500 do 10000 USD '' CO to jest USD ??? Pozdro i proszę o jak najbardziej konkretne odpowiedzi :) Pozdrawiam Kosa jakoś szukałem a jak już napisałem na forum to jednak znajdują sie mili ludzie ktoży konkretnie mi odpowiedzą na pytanie a nie marudzą o jakiejś wyszukiwarce - jeżeli jest ktoś obeznany w temacie to szybko może mi pomóc , nie ?? ;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kojiro Opublikowano 8 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2008 USD - United States Dollars, w przeciwienstwie do CD - Canadian Dollars czy AD - Australian Dollars :) Mam pytanie, przyszedl do mnie polecony z urzedu celnego, mam zlozyc podanie o rozpoczecie procedury celnej (i na to czekalem 15 dni, zalamka) i chca, zebym dostarczyl fakture albo wydruk z kompa wraz z tlumaczeniem. Powaznie mam to jakos przetlumaczyc, czy starczy ze wydrukuje fakture i napisze na kopii dlugopisem tlumaczenie przy kazdym wyrazie, ktorych jest na tej fakturze nie za duzo? A moze zamiast drukowac fakture, ktora dostalem na maila w pdfie, po prostu zaniose wydruk z konta, tam jest ile poszlo z karty kredytowej i gdzie. Ktos sie orientuje co zrobic, zeby 2 razy nie jezdzic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leonstar Opublikowano 8 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2008 Tłumaczysz dokładnie jak napisałeś, na kopii czego kolwiek co im dasz. Tłumaczysz tylko nazwe towaru i wsio, jak beda cos jeszcze chcieli to zrobisz to przy okienku. HondaCR fracht ze stanów tak jak naapisałem, poprostu zależy skąd, najbardziej opłaca sie z zachodniego wybrzeża bo odpada ci transport ladowy do portu. Licz 800 USD jako fracht morski, jak bedzie mniej to bonusa bedziesz miał. Pamiętaj o cle i vacie w PL. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HondaCR Opublikowano 8 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2008 To jak to koledzy jest ?? bo zielony jestem w temacie sprowadzania moto z USA ... motorek jak przeleci przez ocean to węgruje wo Warszawy i ja mam przez całą polske go jechać odebrać ?? nie no sorry ale ja w okolicach Zakopanego mieszkam ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leonstar Opublikowano 8 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2008 Dociera do Gdyni jeśli wodą, jeśli samolotem to do Warszawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HondaCR Opublikowano 8 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2008 I koniecznie muszę po niego jechać ( jeśli leci samolotem ) do Warszawy ?? Nie mogą mi go tutaj przysłać ?? ;/ :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leonstar Opublikowano 8 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2008 Jesli ktos zapłaci za Cebie należnosci celno podatkowe to napewno przyniesie go listonosz :crossy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HondaCR Opublikowano 9 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2008 A można wysłać im po prostu kasę na konto ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi