Sidi Opublikowano 24 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2008 Witam.Mam problem z gaźnikiem ma on wiele otworów a otwory te sa pozaślepiane ( poakzuje to w dołaczonych fotach) moto nie chodzi równo to na 100% wina gaźnika. Może ktoś wie jak połączyc te otwory ze sobą.był bym wdziecznyfoty: na czerwono zaznaczone sa zaslepione otwory. na foto nr 3 jest otwor nie zaslepiony od komory pływakowej.NR1NR2NR3 Jeszcze foto takiego samego gaxnika z allegro:KLIK GAXNIK Z ALLEGRO foty robilem telefonem przy latarce :icon_biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 25 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2008 Jaki to motocykl i jakie masz objawy tego nierownego chodzenia.Opisz dokladnie. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sidi Opublikowano 25 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2008 DR jest to 4t :D mam tez taki gaźnik membramowy z elektrycznym ssaniem na nim ładnie chodzi ale nie miesci sie miedzy filter a cylinder. niekiedy z jakiegos zaślepienia sączy sie paliwo i wtedy moto nie pali:/A jeśli chodzi ze moto źle chodzi:D (ale zarymowałem) no to jak jade to nie moge mu odkrecic bo jakby nie dostawal paliwa tak nagle go zamula i nagle wystrzal i leci jak głupi :icon_razz: A na postoju nierówno chodzi. to nie jest wina mieszanki napewno. np chodzi puk puk puk puk puk po chwili zmienia troche obroty itp :smile: Ile razy juz ten gaźnik wykrecalismy stan na plywaku , iglice podnosilismy/opuszczalismy itp. po zrobionym "zabiegu: normalnie cud miód chodzi , a po 2-3dniach (d*pa z jazdy) nie odpali. jeszcze ten gaźnik nie ma ssania :buttrock: to zapalic go to męka jest , tymbardziej ze mam nieogrzewany garaż. P.S jak odpali to nagram filma jak chodzi. Te otwory musza byc jakos połączone , bo pozaślepiane nie mogą być ( ja tak myśle) Adam licze na twoją pomoc :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 26 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2008 Pozaslepiane sa fabrycznie, to otwory technologiczne niezbedne przy montazu gaznika, ktore potem sa zaslepione. Jezeli silnik po czyszczeniu chodzi OK, a potem znowu cos sie psuje, to albo niedokladnie czyscicie, albo masz brudny zbiornik z ktorego syf przedostaje sie do gaznika. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 26 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2008 Adamie chłopak pokazał gaxnik od 2T zamontowany w 4T. Ktoś zaślepił przewody olejowy i podciśnienia(jak widać na fotkach śrubami;|). Gaźniki moze łapać lewe powietrze. Doradzić moge koledze tylko jedno weź zakup jakis tani chiński gaźnik od skutera 4T. MA mebrane, ssanie elektryczne, jest prosty w regulacji i tani. Nie ma z nim wiekszych problemów, z doborem odpowiedniej dyszy też nie powinno go byc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi