bulamoto Opublikowano 24 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2008 jak nie jestes pewnien to nie siej zamentu, pisz tylko to czego jestes pewnien Po wylicytowanej aukcji powinien przystac na warunki jakie narzuci sprzedajcy, no chyba ze uzgodnili wczeniej inaczej.Jesli nie uzgodnili to nie moze teraz tego negowac.Ja zawsze pytam o koszty wysyłki przed kupnem przedmiotu i wtedy jest wszystko pięknie ładnie, jak mnie koles chciał wystawić na 40 $ to mu przytoczyłem jego maila i odrazu koszta wróciły do normy. Ja przed licytacja wiedzialem ile wyniesie wysylka...i przystalem na to. Dostalem juz wszystkie namiary na kolesia i jutro ide w odwiedziny do banku:) Abym trafil tylko na kogos z wiedza :icon_mrgreen: eeee nie podal mi IBAN code... do czego to jest?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MYCIOR Opublikowano 24 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2008 Na stronie paypal po zalogowaniu mamy opcję dodawania kont bankowego - do czego ona służy? Chodzi mi tylko o to zeby nie pisac czegos czego nie jest sie pewnym , bo wtedy powtają ludowe legendy.Ja tegonie sprawdzałałem wiec nie nie wiem, ty tego tez nie sprawdzałes , wiec tez nie wiesz, jak sprawdzisz to napisz, albo ze mozna ,albo ze nie. ps Tak ogolnie jestem za pisaniem tylko o tym co sie wie,a nie o tym co sie komus wydaje. :icon_mrgreen: eeee nie podal mi IBAN code... do czego to jest?? to jest taki kod konkretnie tego a nie innego banku.Moze ci podał tylko nie wiesz, bo z reguły oni nie wiedzą o co kaman.Jak ja poprosiłem o ten kod to koles tez nie zakumał.Musiał zadryndolic do swojego banku i pozniej mi podał. AHA , jeszcze przypomniało ze jak tez kiedys wysyłąme przelew do UK to tez potrzeby był IBAN i kolest tez nie wiedział o co biega ale podałe mi wszsytko co dostął z banku i przed nr konta był napisany IBAN.pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bulamoto Opublikowano 24 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2008 To ja moze pokaze co dostalem :Swift code: cbnaus33, Name: Martin Hancock Address: 54 Wall St Trenton NJ, 08609 Bank Account #:7868005336 Routing #031201360. Thats all you need to do the transfer let me kno when sent. Moge z tym wybierac sie do banku??Czy jeszcze cos?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MYCIOR Opublikowano 24 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2008 Powiem ci ze Swift to ok - ale IBAN to moze być pierwszych np 6 cyfr. W sumie to juz sam sie zamotałem bo to było 2 lata temu przed PP i juz mi sie wszystko pokreciło,czy IBAN to to czy Swift to to :icon_mrgreen: Wiem jedno ze do wysyłki pieniazków (2 razy , 1 usa 1 UK) potrzebowałem SWIFT i IBAN - to wszystko w banku BPHnp ja wygrzebałem teraz jeden papiór z uk i tam pisze tak nr konta - 14 cyfr - przykładowo 12-34-56 78901234 (pierwsze 6 to sort code)Swift code 7 liter i 1 cyfra - ABCD GB1C (ABCD - zmyslone ,GB ze uk , 1C zmyslone)IBAN no - 6 liter 2 cyfry i cały nr konta ,czyli zachowując moje szyfrowanie to wyglada to tak:GB31ABCD 12-34-56 78901234 - czyli cała roznica to jest w tym ze po GB jest jeszcze to 31???troche namieszałem :lalag: Chyba lepiej ci to Pani z banku wyjasni. do marcpol - noi teraz ja namieszałem :smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bulamoto Opublikowano 24 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2008 Chyba lepiej ci to Pani z banku wyjasni.do marcpol - noi teraz ja namieszałem :lalag: No troche :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marcpol Opublikowano 24 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2008 (edytowane) :lalag: :icon_mrgreen: Jutro zadzwonię do infolinii paypal i wszystko wyjaśnię. O IBAN i SWIFT http://www.zarabiaj.net/kody_swift.php ale http://www.wachovia.com/corp_inst/page/tex...%5E4162,00.html Edytowane 24 Marca 2008 przez marcpol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bulamoto Opublikowano 24 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2008 Podstaw moje dane do wzoru:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MYCIOR Opublikowano 24 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2008 no i marcpol wyjasnił to duuzo lepiej :icon_biggrin: :P :flesje: :flesje: pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tmi Opublikowano 24 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2008 mBank udostępnił swoje karty płatnicze do płacenia przez internet.Próbowałeś w mBanku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bulamoto Opublikowano 24 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2008 mBank udostępnił swoje karty płatnicze do płacenia przez internet.Próbowałeś w mBanku? Mam konto izzy w mbanku, ale nie uzywalem jego, nadodatek ukradli mi karte (zgubilem, jest zablokowana) nie mam mozliwosci wejsc na swoje konto internetowe, bo w domu byl remont i wcielo moj nr. dostepu.Teraz czekam na nowa karte i ogolnie caly jak to nazwe pakiet.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xylena Opublikowano 24 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2008 Dziwna sprawa z tymi przesyłkami- w zeszłym roku robilismy zakupy na amerykanskim e baju i za przelew z konta inteligo do Stanów(stan Nowy Meksyk) zapłaciłam 35zł(koszty bankowe) a w zeszłym tygodniu do Niemiec musiałam zapłacic 120zł wsciekłam sie ,ale co miałam zrobic? Co do cła ze Stanów to raz miałam do zapłacenia -250zł, ale drugim razem napisane było przez wysyłajacego ze uzywane czesci i prezent i wszystko mnie omineło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 25 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2008 eeee nie podal mi IBAN code... do czego to jest??International Bank Account Number. Kazde konto ma przypisany IBAN do siebie, trzeba zapytac o niego w banku. Do przelewu zagranicznego potrzebny jest tez kod BIC (Bank Identifier Code), a ponadto imie i nazwisko posiadacza konta oraz waluta w jakiej konto jest prowadzone. Te wszystkie informacje musi Ci podac osoba ktorej wysylasz pieniadze. Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bulamoto Opublikowano 25 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2008 :bigrazz: bylem dzisiaj w bamku PKO, a raczej w bankach...W jednym wogole nie podjeli sie, bo jak to sami stwierdzili nie zajmowali sie przelewami do usa :) Wyslani mnie do drugiego, gdzie wedrowalem od okienka do okienka i nie uzyskalem konkretnych info.Dostalem natomiast druczek :icon_mrgreen: i kilka slow wyjasnienia.DRUK Mam nadzieje, ze wspolnymi silami podolamy go wypelnic :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 25 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2008 Dostalem natomiast druczek :crossy: i kilka slow wyjasnienia.DRUK Mam nadzieje, ze wspolnymi silami podolamy go wypelnic :flesje:A czego nie rozumiesz :) Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bulamoto Opublikowano 25 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2008 A czego nie rozumiesz :) Pelny numer rachunku beneficjenta.Skad wziac go z danych ktore mam?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi