Skocz do zawartości

Przelew pieniedzy do USA

Rekomendowane odpowiedzi

jak nie jestes pewnien to nie siej zamentu, pisz tylko to czego jestes pewnien

Po wylicytowanej aukcji powinien przystac na warunki jakie narzuci sprzedajcy, no chyba ze uzgodnili wczeniej inaczej.Jesli nie uzgodnili to nie moze teraz tego negowac.Ja zawsze pytam o koszty wysyłki przed kupnem przedmiotu i wtedy jest wszystko pięknie ładnie, jak mnie koles chciał wystawić na 40 $ to mu przytoczyłem jego maila i odrazu koszta wróciły do normy.

Ja przed licytacja wiedzialem ile wyniesie wysylka...i przystalem na to. Dostalem juz wszystkie namiary na kolesia i jutro ide w odwiedziny do banku:) Abym trafil tylko na kogos z wiedza :icon_mrgreen:

eeee nie podal mi IBAN code... do czego to jest??

Na stronie paypal po zalogowaniu mamy opcję dodawania kont bankowego - do czego ona służy?

Chodzi mi tylko o to zeby nie pisac czegos czego nie jest sie pewnym , bo wtedy powtają ludowe legendy.Ja tegonie sprawdzałałem wiec nie nie wiem, ty tego tez nie sprawdzałes , wiec tez nie wiesz, jak sprawdzisz to napisz, albo ze mozna ,albo ze nie.

ps

Tak ogolnie jestem za pisaniem tylko o tym co sie wie,a nie o tym co sie komus wydaje. :icon_mrgreen:

to jest taki kod konkretnie tego a nie innego banku.Moze ci podał tylko nie wiesz, bo z reguły oni nie wiedzą o co kaman.Jak ja poprosiłem o ten kod to koles tez nie zakumał.Musiał zadryndolic do swojego banku i pozniej mi podał.

AHA , jeszcze przypomniało ze jak tez kiedys wysyłąme przelew do UK to tez potrzeby był IBAN i kolest tez nie wiedział o co biega ale podałe mi wszsytko co dostął z banku i przed nr konta był napisany IBAN.

pzdr

To ja moze pokaze co dostalem

:Swift code: cbnaus33, Name: Martin Hancock Address: 54 Wall St Trenton NJ, 08609 Bank Account #:7868005336 Routing #031201360. Thats all you need to do the transfer let me kno when sent.

Moge z tym wybierac sie do banku??Czy jeszcze cos??

Powiem ci ze Swift to ok - ale IBAN to moze być pierwszych np 6 cyfr.

W sumie to juz sam sie zamotałem bo to było 2 lata temu przed PP i juz mi sie wszystko pokreciło,czy IBAN to to czy Swift to to :icon_mrgreen:

Wiem jedno ze do wysyłki pieniazków (2 razy , 1 usa 1 UK) potrzebowałem SWIFT i IBAN - to wszystko w banku BPH

np ja wygrzebałem teraz jeden papiór z uk i tam pisze tak

nr konta - 14 cyfr - przykładowo 12-34-56 78901234 (pierwsze 6 to sort code)

Swift code 7 liter i 1 cyfra - ABCD GB1C (ABCD - zmyslone ,GB ze uk , 1C zmyslone)

IBAN no - 6 liter 2 cyfry i cały nr konta ,czyli zachowując moje szyfrowanie to wyglada to tak:

GB31ABCD 12-34-56 78901234 - czyli cała roznica to jest w tym ze po GB jest jeszcze to 31???

troche namieszałem :lalag:

Chyba lepiej ci to Pani z banku wyjasni.

do marcpol - noi teraz ja namieszałem :smile:

mBank udostępnił swoje karty płatnicze do płacenia przez internet.

Próbowałeś w mBanku?

Mam konto izzy w mbanku, ale nie uzywalem jego, nadodatek ukradli mi karte (zgubilem, jest zablokowana) nie mam mozliwosci wejsc na swoje konto internetowe, bo w domu byl remont i wcielo moj nr. dostepu.Teraz czekam na nowa karte i ogolnie caly jak to nazwe pakiet....

Dziwna sprawa z tymi przesyłkami- w zeszłym roku robilismy zakupy na amerykanskim e baju i za przelew z konta inteligo do Stanów(stan Nowy Meksyk) zapłaciłam 35zł(koszty bankowe) a w zeszłym tygodniu do Niemiec musiałam zapłacic 120zł wsciekłam sie ,ale co miałam zrobic? Co do cła ze Stanów to raz miałam do zapłacenia -250zł, ale drugim razem napisane było przez wysyłajacego ze uzywane czesci i prezent i wszystko mnie omineło.

International Bank Account Number. Kazde konto ma przypisany IBAN do siebie, trzeba zapytac o niego w banku. Do przelewu zagranicznego potrzebny jest tez kod BIC (Bank Identifier Code), a ponadto imie i nazwisko posiadacza konta oraz waluta w jakiej konto jest prowadzone. Te wszystkie informacje musi Ci podac osoba ktorej wysylasz pieniadze.

Why... So... Serious

:bigrazz: bylem dzisiaj w bamku PKO, a raczej w bankach...W jednym wogole nie podjeli sie, bo jak to sami stwierdzili nie zajmowali sie przelewami do usa :) Wyslani mnie do drugiego, gdzie wedrowalem od okienka do okienka i nie uzyskalem konkretnych info.Dostalem natomiast druczek :icon_mrgreen: i kilka slow wyjasnienia.DRUK Mam nadzieje, ze wspolnymi silami podolamy go wypelnic :icon_mrgreen: