Skocz do zawartości

Berik vs Alpinestars

Rekomendowane odpowiedzi

Czy ktoś jeżdził lub testował owe rękawiczki ?

BERIK

http://www.allegro.pl/item327668324_rekawi...oto_abc_pl.html

ALPINESTARS

http://moto.allegro.pl/item321871048_rekaw...zm_m_nowe_.html

Dziękuej za opinie

"Jak każdy włoski sportowy sprzęt z dusza i mocnym charakterem..."

Przymierzałem się kiedyś do tych Berików i zrobiły na mnie średnie wrażenie. Jakieś takie cieniutkie, wewnętrzna strona dłoni pokryta jakimiś dziwnymi skrawkami materiału (pewnie coś anty-poślizgowego, ale wyglądało jak cerata). Ten materiał, który umieszczony jest na palcach i nadgarstku (na fotkach wygląda jak plastik) to w rzeczywistości guma. Za te pieniądze wybrałbym osobiście coś innego, np. jakieś Vanucci.

Ja mam JET ROAD GORE-TEX, kupiłem jak mi łapska zaczęły przymarzać w SP2, w których jeżdżę jak jest cieplej. Są to rękawice na sezon jesienno-zimowy temp. poniżej 10 C, na pewno nie są to rękawicę na cały rok - zagotujesz się w nich. Są świetne jako druga para na zimno albo w trasy. Druga sprawa, jest taka, że w nich nie ma takiego czucia manety jak np. w SP2. Ja miałem nawet problem w załączaniu kierunkowskazu ze względu na grubość ocieplanego palucha :icon_razz: Są to świetne rękawice turystyczne, bardzio ciepłe i nie przemakają ale do miasta IMHO średnio się nadają. Aha, i uważajcie na rozmiarówkę rękawic Alpiny - IMHO jest lekko zaniżona. Ja mam raczej normalne ręce a noszę rozmiar XXL, także polecam przymierzyć przed kupnem (ja pierwsze SP2 kupiłem za małe, i musiałem wymieniać na XXL).

Ale interesuje Cie cos przewiewnego, sportowego, jak te beriki, czy cos bardziej turystycznego z goretexem, jak ta alpina?

Dobrze by było gdyby to było tak że się nie gotuje ale żeby to nie wygalało jak puszate cos na narty

"Jak każdy włoski sportowy sprzęt z dusza i mocnym charakterem..."