Tytexo Opublikowano 23 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2008 (edytowane) Witam, może ktoś z Was wie jak zidentyfikować rodzaj (numer) lakieru w motocyklu. Dodam iż nie posiadam żadnej książki serwisowej mam tylko instrukcje Haynes'a z ktrórej za dużo nie mogę wywnioskować a i na blaszce z numerami na ramie nie mogę nic rozumieć. Posiadam Honde CB 500 z 1994 w kolorze zielonym. Edytowane 23 Marca 2008 przez Tytexo Cytuj LAKIERNICTWO MOTOCYKLOWE - 889 423 626 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ventura Opublikowano 23 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2008 Lepiej zapomnij że jakiś numer lakieru znajdziesz. Ja dobierałem ostatnie 2 lakiery do swojego gixera i niestaty dobrać to to kosmos mimo że moto nie takie stare 98. W sklapach z lakierami mają książki kolorów. Każda próbka koloru w tej książce ma dziure, przykładasz to na dany element i widzisz w środku jaka jest różnica. Tak że dobieranie odbywa się wręcz na pałe, czym lepsze oko tym lepiej wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toowdie Opublikowano 23 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2008 to i tak lepiej niż w UK. byłem w nottingham gdzie zwykłego koloru dobrać nie mogli (banditowy niebieski) a jak ojciec swoje malował to z czarnego metaliku zrobili mu grafitowy metalik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piekarz Opublikowano 24 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2008 A nie możesz wykręcić jakiegoś elementu i jechać do firmy sprzedającej lakiery samochodowe i Ci dobiorą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi