rafalNsR5o Opublikowano 30 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2008 a ta przeciw waga to co to czy to jest jakaś droga część i czy jak będe jezdził na tym nie ingerując w to zepsuje coś innego w silniku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubcok1 Opublikowano 30 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2008 (edytowane) Jeżeli niesprawdzisz a na przeciw wadze bedziesz miał luz znaczy na łożysku przeciw wagi to moze sie urwac tak jak u mnie w MBX-ie i wtedy zablokuje ci prace silnika zalezy ale najpardopodobniej zablokuje tryby skrzyni i po sprawie... u mnie nic sie niestało tylko wymieniłem przeciw wage i hulałemPozdro Edytowane 30 Marca 2008 przez kubcok1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafalNsR5o Opublikowano 30 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2008 a zacinały ci się biegi bo mi się zatnie muszę zredukować i dopiero wejdzie a no i czy słyszałeś jakieś niepokojące dzwięki z silnika po prawej stronie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacpextreme Opublikowano 30 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2008 tu masz silnik nsr 50 :http://www.wrzuta.pl/obraz/m4EHotOegJ/obraz_0174 przeciwwaga jest na samej gorze przy skrzyni korbowej ustawiona ma byc: tlok na gmp przeciwwaga na dole Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafalNsR5o Opublikowano 30 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2008 a jest jakiś sklep internetowy gdzie można się zaopatrzyć w części silnikowe do nsr 50? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 30 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2008 Olek motocykle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafalNsR5o Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2008 sorry ale ja tam oprócz zestwu napędowego ic innego nie znalazłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filipecki Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Wiele rzeczy nie jest wystawione, napisz maila :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
55555 Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2008 ta przeciw waga to wałek wyrównoważający, jest napędzany bezposrednio z wału, czasami z kosza sprzegłowego, wątpie żeby to był powód tych drgań bo jedynie co mogło by sie tam popsuć to łozysko i tryba, i nie sadze żeby te drgania ustepowały po podkeceniu obrotów, przecież łożysko im wieksze ma obroty tym bardziej go słychać, sprawdz czy nie skrzywił Ci sie wałek wybieraka, ten na którym jest zamontowany lewarek zmiany biegów, on zazwyczaj nie jest umieszczony pod owiewką, znajduje sie on za zębatka silnika, czy drgania wystepuja też jak silnik chodzi na luzie?? czy tylko jak jedziesz? moim zdaniem to to hałasuje skrzynia co wcale nie znaczy że jest uszkodzona, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasz90skomra Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2008 A własnie jest tak że jak jest przestawiony to przy wyższych obraotach drga mniej największe dragania sa przy 5-6 tysiącach a wałek jest napedzany przez kosz sprzegłowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
55555 Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2008 chwila chwila. mówisz że po glebie zaczeło stukać w silniku, czyli przed glebą chodziło dobrze, chyba nie myślisz że podczas gleby przestwił ci sie wałek wyrównoważający?? sprawdz czy nie ma uszkodzeń, zgięc przy lewarku zmiany biegów.. a o ile dobrze pamietam to silniki nsr 50 80 mtx 50 80 mtb 50 80 crm 50 75 hm 50 75 itp mają taki sam dol silnika różnica jest potem w górze silnika cylinder ciecz/powitrze i mają takie same wały tylko z inną srednicą łożyska sworznia i sworznia tłokowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi