KuKu Opublikowano 21 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2008 Witam Auto mojego taty: Audi A4 B5 1,8 benzyna 96r. Problem: nie zawsze, nie regularnie po zmianie biegu i wciśnięciu gazy auto nie reaguje i ponowne wciśnięcie gazu powoduje, że auto jedzie, komputer nie wykazał błędu. PozdrawiamKuKu I z góry dzięki PS. To nie jest przepływomierz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
urban Opublikowano 21 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2008 Witam Auto mojego taty: Audi A4 B5 1,8 benzyna 96r. Problem: nie zawsze, nie regularnie po zmianie biegu i wciśnięciu gazy auto nie reaguje i ponowne wciśnięcie gazu powoduje, że auto jedzie, komputer nie wykazał błędu. PozdrawiamKuKu I z góry dzięki PS. To nie jest przepływomierz Nie jestem pewien, ale ten model posiada już potencjometr pedału gazu. Trzeba było na komputerze sprawdzić czy prawidłowo pedał pokazuje w wartośćiach mierzonych. Jak nie wiesz o co chodzi, to mechanik powinien pomyśleć i sprawdzić to. Pozdrourban Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KuKu Opublikowano 22 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2008 Nie jestem pewien, ale ten model posiada już potencjometr pedału gazu. Trzeba było na komputerze sprawdzić czy prawidłowo pedał pokazuje w wartośćiach mierzonych. Jak nie wiesz o co chodzi, to mechanik powinien pomyśleć i sprawdzić to. Pozdrourban :) :) :D Jakie pijesz :D :flesje: Pozdro PS. Po świętach pojedziemy do mechanika i sprawdzimy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nitomen Opublikowano 22 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2008 (edytowane) tez bym obstawial na potencjometr gazu . Edytowane 22 Marca 2008 przez Nitomen Cytuj KomaRR -->Simson S51-->2 x ETZ 250 i 251--->KLR 650 A1--> XR 600R - 94--->Obecnie VFR 800 Fi -98 oraz KTM LC4 620 GS - 98 na FCR 41 http://www.bikepics.com/members/rysiek24/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KuKu Opublikowano 22 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2008 Witam Czy to może czujnik spalania stukowego mechanik obstawie to, ma sie zabrać za to po świętach. Lewa w górze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
urban Opublikowano 22 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2008 CZujnik stukowy napewno nie. Ponieważ nie ma on wpływu na brak reakcji na gaz. Jest on po to, że gdy dochodzi do spalania stukowego (czyli detonacyjnego), które jest niezdrowe dla silnika, zmienia "zapłon" zmieniając charakter pracy silnika. Jakie kolwiek błędne działanie tego czujnika wskaże błąd o nazwie tego czujnika. Z tym problemem, myślałem również, że winny może być czujnik pedału hamulca lub sprzęgła. Przy ich uszkodzeniu mogą występować takie problemy. Jednak komputer również wykazałby błąd. Pozdrawiamurban Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRUPSKI Opublikowano 22 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2008 przy czujniku spalania stukowego komputer wchodzil by w stan serwisowy i miał by błędy a Ty piszesz ze błędów nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba_195 Opublikowano 24 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2008 (edytowane) potencjometr pedału gazu.Może się okazac że urządzenie należy tylko przesmarowac i oczyścic i będzie jak nowe:) Edytowane 24 Marca 2008 przez kuba_195 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi