Skocz do zawartości

napinacz rozrządu cbr900rr

kazan
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

witam

wiadomym jest, że trochę hond miało problem z napinaczami rozrządu, m.in kilka 600-tek ostatnio słyszałem też, że 1000 z '05 roku

a jak wyglądała sprawa w 900RR SC33, były wytrzymałe czy też padały?

moto ma przejechane 50 kilka tysiączków i choć zasadniczo nic się z nim na razie nie dzieje, to jeśli napinacz ma być "słabym ogniwem" to dobrze by było go zmienić i wtedy pytanie na co, na dedykowany, czy tak jak z 600-tką dorabiać coś od fzry

oczekuję raczej fachowych opini od osób doświadczonych w temacie

Napinacz nie uszkodzi się z minuty na minutę...jak będzie słaby to zaczniesz słyszeć metaliczny dzwięk w silniku...hałas w mojej Hondzie zaczał się przy obrotach 5000-6000.

Także nie ma sensu wymieniać czegoś na siłę...

Napinacz nie uszkodzi się z minuty na minutę...jak będzie słaby to zaczniesz słyszeć metaliczny dzwięk w silniku...hałas w mojej Hondzie zaczał się przy obrotach 5000-6000.

Także nie ma sensu wymieniać czegoś na siłę...

to, że napinacz się nie wali z minuty na minute to ja wiem, ale jak się jedzie do Włoch i się nawinie pare tysięcy za jedną wycieczką to chyba ma znaczenie

dlatego pisałem, że interesują mnie konkretne odpowiedzi czy sc33 nie należy od pechowej serii napinaczy w hondzie i na co zmieniać

Wymiana napinacza rozrzadu zajmuje ok. piec minut o ile jest latwy dostep.Nic nie szkodzi zakupic zapasowy i zabrac ze soba.

i następna osoba która pisze, a nie czyta

jak się zmienia napinacz to ja wiem, ale gdybyś dokładnie przeczytał post to byś wiedział, czy w tych cebrach też były wadliwe napinacze bo jeśli tak to trzeba przerobić napinacz od innego moto i trzeba wiedzieć od jakiego

Posiadam na pokładzie sc28 o trzech lat, w pierwszym stunt szmata, w dwóch ostatnich torowa dzida, wynik napinacz bezproblemowy, motocykl bezproblemowy oprócz "reglera". We wszystkich znanych mi sc28 i sc33 nie wystąpił problem napinacza, a w większości skończył się regulator. Wniosek zamiast napinacza weź ze sobą regler.

Posiadam na pokładzie sc28 o trzech lat, w pierwszym stunt szmata, w dwóch ostatnich torowa dzida, wynik napinacz bezproblemowy, motocykl bezproblemowy oprócz "reglera". We wszystkich znanych mi sc28 i sc33 nie wystąpił problem napinacza, a w większości skończył się regulator. Wniosek zamiast napinacza weź ze sobą regler.

konkretnie i na temat, o to chodziło

dzięki

i następna osoba która pisze, a nie czyta

jak się zmienia napinacz to ja wiem, ale gdybyś dokładnie przeczytał post to byś wiedział, czy w tych cebrach też były wadliwe napinacze bo jeśli tak to trzeba przerobić napinacz od innego moto i trzeba wiedzieć od jakiego

Kolejny arogancki malolat ktory zadaje pytanie i pozniej rzuca sie do ludzi usilujacych mu pomoc.

Powodzania na przyszlosc i F.U.

Kolejny arogancki malolat ktory zadaje pytanie i pozniej rzuca sie do ludzi usilujacych mu pomoc.

Powodzania na przyszlosc i F.U.

może zbyt dobitnie potraktowałem Pańską odp, ale Pan to się zachował strasznie dorosło wytykając od małolatów komuś kto Panu zwrócił uwage na własny błąd

to troszkę irytujące jak się zadaje konkretne pytanie a się otrzymuje poboczne odpowiedzi

na przyszłość postaram się powstrzymać od złośliwych komentarzy i Panu polecam to samo, myślę, że z obu stron troszkę puściło

pozdr