Ragnar Opublikowano 19 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2008 Spotkałem się z tymi trzema określeniami i z tego co się zorientowałem nie oznaczają one tego samego manuala. Czy to prawda? I jeśli dokumenty te różnią się od siebie to czym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buber Opublikowano 20 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2008 Service manual i repair manual to prawie jedno i to samo. Dobrze zrobiony service manual będzie miał wszelakie wymiary, tolerancje, itp, itd (choć repair manual też powinien mieć), natomiast repair manual powinien mieć (i na ogół ma) lepsze zdjęcia i wyjaśnienia co i jak zrobić. Ale to dzielenie włosa na czworo. Możesz przyjąć że service i repair to to samo.Owners manual to instrukcja obsługi, taka jak dostajesz z każdym samochodem czy innym pojazdem, gdzie jest wyjaśnione gdzie są kierunkowskazy i hamulec :buttrock: Dla celów naprawczych można ją pominąć, dla celów poznawczych można przejrzeć. Cytuj Dezinformacja i fake newsy opierają się na tendencyjności w naszym myśleniu. Nie lubimy otrzymywać informacji, które są sprzeczne z tym, jak postrzegamy świat. Wolimy wiadomości, które potwierdzają nasze przekonania. Problem w tym, że wobec takich przekazów jesteśmy mniej krytyczni, więc jeśli dezinformacja będzie zgodna z tym, w co i tak już wierzymy, łatwiej będzie się nam na nią nabrać. Pamiętajmy, dezinformacja ma na celu radykalizację naszego światopoglądu, a nie jego zmianę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ragnar Opublikowano 20 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2008 Dzięki bardzo :)To znaczy, że mi brakuje takiej serwisówki. :rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi