weterynarz Opublikowano 19 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2008 sprobuj tutaj: http://www.polkom.otomoto.pl/ zawsze mieli sporo VTX-ow i innych sprzetow, ja od nich kupowalem akcesoria i bylo OK, a ze biora prowizje, no z tego zyja, sprobuj sam cos w miare rozsadnego kupic za wielka kaluza i potem to jeszcze w nienaruszonym stanie sprowadzic tutaj - powodzenia.. :crossy: Z czystym sumieniem moge polecić Polkom ,ja u nich osobiście niczego nie kupowałem ale znam kilka maszyn jeżdżących po trójmieście sprowadzonych własnie przez tę firme i jest ok A czy VTX czy XVS jezdziłem tym i tym ,co wybrać kwestia gustu ,wydaje mi się ,że powinieneś wybrać się na jazde testową i zobaczyć co Ci pasi .Po prostu trzeba jak to mói mój znajomy dotknąć organoleptycznie sprzęta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sabol Opublikowano 19 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2008 Z czystym sumieniem moge polecić Polkom ,ja u nich osobiście niczego nie kupowałem ale znam kilka maszyn jeżdżących po trójmieście sprowadzonych własnie przez tę firme i jest ok A czy VTX czy XVS jezdziłem tym i tym ,co wybrać kwestia gustu ,wydaje mi się ,że powinieneś wybrać się na jazde testową i zobaczyć co Ci pasi .Po prostu trzeba jak to mói mój znajomy dotknąć organoleptycznie sprzęta No fakt, ale powiedz skoro jeżdziłeś jednym i drugim, co skoniło Cie do Yamahy, bardzo Cie prosze o konkrety, jesteś póki co jedyną osobą, która ma pojecie o tych sprzetach więc bardzo Cie proszę o spostrzeżenia, sa dla mnie bardzo cenne.A odnośnie Xvs-a wybrałem się dziś do salonu Yamahy, aby wreszcie "pobyć" sam na sam z tym motorem i ....... dupa blada brak na składzie, ja się zastrzelę, nigdzie go nie ma, podobno mieli , ale ktos pożyczył, koniec świata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stan Opublikowano 20 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2008 w kazdym crusierze porazka sa hamulcew vtx zwlaszcza one Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
x. Maślak Opublikowano 20 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2008 w kazdym crusierze porazka sa hamulce Najzwyczajniej się nie zgadzam! To prawda, że jak w każdym innym sprzęcie można im pomóc, przez dobre przewody w oplocie, ale na hamulce moich dwóch dotychczasowych XVS1100 nie dam powiedzieć złego słowa! Trzeci dopiero się przetestuje, ale mam wrażenie, że to seryjnie dobra robota i dopasowanie. Jeśli jest "problem" z cruiserami, to z powodu ich masy. A porażka to pojedyncza tarcza i bęben tylny przy ponad 200 kG. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stan Opublikowano 20 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2008 mowie o hamulcach w polaczeniu z masazalezy jak kto jezdzi ja w kazdym uwazam ze sa za slabe, mam podwojna tarcze z przodu i pojedyncza z tylu ale jak sie rozbuja do 190 to szybkie wyhamowanie to walka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sabol Opublikowano 20 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2008 Szanowni koledzy :-) dziś byłem przymierzyć XVS 1300 Midnight Stara, po wielu perypetiach w końcu go dosiadłem, no drogi Weterynarzu, chyba wiem czemu wybrałeś Yamahę :icon_evil:, jest estetyczniej zrobiona, ale jest mało ładna, nie wiem czy zauważyliście taką tendencję, że wyodrębniać się zaczyna podgrupa z rodziny cruiserów, dobrym przykładm jest XVS właśnie, bo pytam, czy to tak do końca jest cruiser, czy coś pomiędzu ścigaczo-turystykiem, a criuserem, idąc w tę nutę V-Max to też takie nie do końca wiadomo co.No ale do rzeczy, yamach awydaję sie być ciut mniejsza, ale siedzenie jakby większe, co do licznika na kierownicy i jego formy, hmmmmm, no jakoś tak nie do końca ładnie, dwa w jednym , cóż chyb awolę dwie rury i jeszcze ten klang, a raczje jego brak, kolorystyka - chyba ktoś zaj.....bał cały chrom w nacy i zamalował sprayem te miejsca, się pytam co się z nim stało - sprzedawca - taka teraz moda i już, silnik chłodzony cieczą, podobno dużo lepszy bo się mało grzeje, a słyszelście, zeby komy się portki zajarały na Drag Starze na ten przykład, wszyscy jeżdżą i jest OK, wiem wiem VTX też ma chłodnicę, generalnie siakoś tak mam mieszane odczucia, chociaż podobno prowadzi się ......., sprzedawca mało orgazmu nie dostał, no tak się napalił walorami jezdnymi , ze mnie aż majtki w tyłek wciągnęło :-), jakz ekspresja wypowiedzi, szok, ale fakt dużo się słyszy o prowadzeniu Yamahy, a teraz UWAGA Honda VTX 1300 Retro to ..... staroć, tak stwierdził Pan sprzedawca w Yamasze, powiem ciut mnie zabolało, ojjjj i warga mi zadrżała, ale cóż jego zdanie. Wniosek - pisaliście, ze motocykl jest jak kobieta, jak zobaczysz to się zakochasz, albo znienawidzisz, a ja powiem tak, Yamaha - dobrze gotuje, prasuje, sprząta, dba o każdy szczegół w domu, pachnie i codziennie się depiluje, do tego słucha i nie pyskuje, w łóżku też superowo, ALE jest brzydka jak dupa biskupa, no może przesada, jak żona pewnego znanego prezydenta o nazwiski na "K" , jak zwykle wybór jest masakrycznie trudny, Honda jest ładna i do zakochania tylko krok, pytanie , czy zaraz nie przejdzie na emeryturę, podobno już przeszła bo nie robią, iść w nowoczesność - wtrysk w Yamasze - hmmmm, ale co z duszą gaźnika. Idę , schleje się i tyle z tego będzi ena dziś. Pozdrawiam w ten piekny wiosenny dzień wszystkich na dwóch kołach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stan Opublikowano 20 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2008 dobrze powiedzial bo sie na tym zna, vtx klepia juz dlugo i lada moment wyjdzie cos zupelnie nowegoco do chlodzenia powietrzem to jak ktos jezdzi w upalach po gorskich trasach, w dalekiej turystyce to zaluje i to bardzo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
weterynarz Opublikowano 20 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2008 Szanowni koledzy :-) dziś byłem przymierzyć XVS 1300 Midnight Stara, po wielu perypetiach w końcu go dosiadłem, no drogi Weterynarzu, chyba wiem czemu wybrałeś Yamahę :biggrin:, jest estetyczniej zrobiona, ale jest mało ładna, nie wiem czy zauważyliście taką tendencję, że wyodrębniać się zaczyna podgrupa z rodziny cruiserów, dobrym przykładm jest XVS właśnie, bo pytam, czy to tak do końca jest cruiser, czy coś pomiędzu ścigaczo-turystykiem, a criuserem, idąc w tę nutę V-Max to też takie nie do końca wiadomo co.No ale do rzeczy, yamach awydaję sie być ciut mniejsza, ale siedzenie jakby większe, co do licznika na kierownicy i jego formy, hmmmmm, no jakoś tak nie do końca ładnie, dwa w jednym , cóż chyb awolę dwie rury i jeszcze ten klang, a raczje jego brak, kolorystyka - chyba ktoś zaj.....bał cały chrom w nacy i zamalował sprayem te miejsca, się pytam co się z nim stało - sprzedawca - taka teraz moda i już, silnik chłodzony cieczą, podobno dużo lepszy bo się mało grzeje, a słyszelście, zeby komy się portki zajarały na Drag Starze na ten przykład, wszyscy jeżdżą i jest OK, wiem wiem VTX też ma chłodnicę, generalnie siakoś tak mam mieszane odczucia, chociaż podobno prowadzi się ......., sprzedawca mało orgazmu nie dostał, no tak się napalił walorami jezdnymi , ze mnie aż majtki w tyłek wciągnęło :-), jakz ekspresja wypowiedzi, szok, ale fakt dużo się słyszy o prowadzeniu Yamahy, a teraz UWAGA Honda VTX 1300 Retro to ..... staroć, tak stwierdził Pan sprzedawca w Yamasze, powiem ciut mnie zabolało, ojjjj i warga mi zadrżała, ale cóż jego zdanie. Wniosek - pisaliście, ze motocykl jest jak kobieta, jak zobaczysz to się zakochasz, albo znienawidzisz, a ja powiem tak, Yamaha - dobrze gotuje, prasuje, sprząta, dba o każdy szczegół w domu, pachnie i codziennie się depiluje, do tego słucha i nie pyskuje, w łóżku też superowo, ALE jest brzydka jak dupa biskupa, no może przesada, jak żona pewnego znanego prezydenta o nazwiski na "K" , jak zwykle wybór jest masakrycznie trudny, Honda jest ładna i do zakochania tylko krok, pytanie , czy zaraz nie przejdzie na emeryturę, podobno już przeszła bo nie robią, iść w nowoczesność - wtrysk w Yamasze - hmmmm, ale co z duszą gaźnika. Idę , schleje się i tyle z tego będzi ena dziś. Pozdrawiam w ten piekny wiosenny dzień wszystkich na dwóch kołach.No pięknie to ujełeś ,miałem już kilka używanych motocykli a własnie kiedy w tamtym roku wszedłem do salonu Yamahy i ujrzałem naz żywo midnighta myśle sobie no piękny to on nie jest ,spawy jakieś na ramie,chromu mało ale z drugiej strony coś nieustannie przyciągało mój wzrok .No i maneta ostro w rure a to okazało się ,że ma niezły dopał i co waznie niezle hamuje.Po krótkim namyśle kupiłem i teraz po roku użytkowania, moge szczerze powiedzieć ,że nie żałuje .Oczywiście jak ktoś lubi styl z dużą ilościa chromu może czuć sie zawiedziony ,jednak rynek orginalnych lub nie dodatków jest tak duży ,że można wybierać do woli . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vpower Opublikowano 20 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2008 Chlopie Ty sie nie zastanawiaj tylko bierz to co Ci sie podoba. VTX moze i staroc (jesli za stary mozna uznac motocykl produkowany bodajrze od 2003 roku) ale uwierz mi bedziesz mial niemala radoche z jazdy. Ma odpowiedniego kopa, super klang (oczywiscie nie na seryjnych wydechach) i jedyne o co sie bedziesz martwil to poziom paliwa w baku - jakosc Hondy. Co z tego, ze ma gaznik? Wtrysk ma wiele zalet ale tak obrotow jak w gazniku nie wyregulujesz a jak posluchasz jak VTX 1300 na wolnych chodzi to bedziesz wiedzial co mam na mysli. Poza tym glupia ingerencja w wydech czy filtr powietrza przy wtrysku wiaze sie z bawieniem sie w power commandery i inne cuda na kiju. Wada VTX sa hamulce tyle, ze to nie jakas straszna wada tylko kwestia przyzwyczajenia. Kiedys tez nikt nie snil nawet o ABS w samochodzie i jakos ludzie sie zatrzmywali. Mi sie osobiscie Yamaha 1300 nie podoba a skoro Ty masz watpliwosci patrzac na nia to uwierz mi ale sie ich nie pozbedziesz. Twoje porownanie nie tyczy sie furmanki i ferrari tylko 2 bardzo podobnych konstrukcji wiec wybieraj sercem. Rozsadkiem to sie pralke wybiera a nie moto.:D Cytuj AWO Sport -> AWO Sport -> Kawasaki Vulcan 800 -> Honda VT1100 Shadow C3 -> Yamaha Road Star Silverado 1,7 -> HD Road King Custom Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Virek Opublikowano 20 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2008 Honda jest ładna i do zakochania tylko krok, pytanie , czy zaraz nie przejdzie na emeryturę, podobno już przeszła bo nie robią, iść w nowoczesność - wtrysk w Yamasze - hmmmm, ale co z duszą gaźnika. Idę , schleje się i tyle z tego będzi ena dziś. Pozdrawiam w ten piekny wiosenny dzień wszystkich na dwóch kołach.Odpowiedzia na wszystkie mankamenty VTX-a 1300 jest wersja 1800. Jak juz bierzesz VTX-a to tylko 1800; dwie tarcze z przodu = super hamulce, wtrysk (nieprawda, ze mala zmiana w dolocie lub wydechu pociaga za soba zakup Power Commandera, przy tak niewielkich zmianach silnik sam dopasuje sie do nowych parametrow) to zaleta, a nie wada, przedni zawias upsaid down no i wogole nie ma co porownywac. To ze moto jest dlugo (od 2002 r.) produkowane to dla mnie zaleta - duzy rynek moto i czesci uzywanych no i akcesoryjnych rzeczy.Polecam VTX-a 1800 :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vpower Opublikowano 20 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2008 Skoro kolega ma respekt przed Intruzem 1500 to VTX 1800R sie po prostu przerazi. Nie oszukujmy sie - to jest diabelnie wielkie i ciezkie bydle. VTX 1800 ma super hamulce nie z powodu 2 tarcz ale systemu dual i to jest diabelnie dobry patent - szkoda ze tak rzadko stosowany. Co do zmian na wydechu lub dolocie jak zalozysz puste wydechy i np. chypercharger a nie zmienisz map zaplonu to tylko tepisz silnik - taka prawda. Wiem namacalnie jaka byla roznica pracy po wgraniu odpowiednich map wlasnie w VTX 1800R. Ja nie pisalem o wywierceniu 2 dziurek w rurze wydechowej bo to oczywiste, ze wtedy nic sie nie dzieje. Ja bym malo komu polecal VTX 1800 na pierwszego cruisera - jest to super moto ale wyzwala zwierzece instynkty i wymaga moim zdaniem troche doswiadczenia w jezdzie ciezka armarura. Cytuj AWO Sport -> AWO Sport -> Kawasaki Vulcan 800 -> Honda VT1100 Shadow C3 -> Yamaha Road Star Silverado 1,7 -> HD Road King Custom Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sabol Opublikowano 22 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2008 A powiedzcie mi szanowni koledzy ile pali VTX 1300 , a 1800 , pytzm z czystej ciekawości bo wiadoma sprawa, że przy motorze trudno mówić o rozsądku, jak ktoś wydaje majątek na duperelki, byle tylko było cacy :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Virek Opublikowano 22 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2008 (edytowane) A powiedzcie mi szanowni koledzy ile pali VTX 1300 , a 1800 , pytzm z czystej ciekawości bo wiadoma sprawa, że przy motorze trudno mówić o rozsądku, jak ktoś wydaje majątek na duperelki, byle tylko było cacy :-)VTX1800 spala w okolicach 6. Zdarzylo sie, ze wzial 5,5 na autostradzie, przy przelotowej 120-140, czy nawet 5,2 przy emeryckiej jezdzie w okolicach 100. Ale tez wypije swoje (7-8) przy odkrecaniu od swiatel do swiatel (ale tu to nie ma mocnych). Edytowane 22 Marca 2008 przez Virek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabsei Opublikowano 22 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2008 VTX1800 spala w okolicach 6. Zdarzylo sie, ze wzial 5,5 na autostradzie, przy przelotowej 120-140, czy nawet 5,2 przy emeryckiej jezdzie w okolicach 100. Ale tez wypije swoje (7-8) przy odkrecaniu od swiatel do swiatel (ale tu to nie ma mocnych). Mnie to tyle spala 1300, ale moze mam ciezka reke :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boom Opublikowano 22 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2008 Mnie to tyle spala 1300, ale moze mam ciezka reke :)Moja kruszyna bierze 5-tkę z haczykiem-trasa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi