drex Opublikowano 10 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2008 Zrobiło się troszke cieplej i niestety zaczeło się....Na wysokosci miejscowosci Ocieszyn przed Obornikami WLKP najechałem dziś na wypadek motocyklisty, czarna Honda Shadow C4 uderzyła w balustradę wiaduktu i prawdopodobnie koziołkowała - kierowca leżał na jezdni , była już karetka ale niestety jedynie co zrobili to okryli go kocem termicznym i czekali na Erkę. Z tego co mówili świadkowie wyniosło motocykl na cholernie dużych koleinach na tym wiadukcie i poleciał czołem na balustradę. Lekarz lub też sanitariusz który był na miejscu i udzielał pomocy ( a w zasadzie to jej nie udzielał bo czekał na R-ke ) powiedział ze prawdopodobnie walnięty jest kręgosłup. Pozostaje życzyć powrotu do zdrowia i miejmy nadzieję ze wyjdzie z tego, nie wiem niestety skąd było moto , może ktos z kolegów wie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zajc Opublikowano 10 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2008 Koleiny w tym miejscu sa okrutnie glebokie. Ten stan rzeczy trwa od niepamietnych czasow, i nikt tego naprawic nie potrafi(nie chce?). Tam trzeba mocno uwazac, mnie kiedys te koleiny tez tam wyniosly....cale szczescie nie skonczylo sie to tak zle jak w opisanym przypadku. Oby wszystko bylo ok! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kazan Opublikowano 10 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2008 już nie pierwszy w tym roku, niestety pierwsze ciepłe dni są bardzo zgubne, człowiek po zimowym zastoju się musi trochę dopasować, a i oponki przy tych temperaturkach jeszcze nie trzymają tak jak powinny KOLEDZY UWAŻAJCIE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zajc Opublikowano 10 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2008 i oponki przy tych temperaturkach jeszcze nie trzymają tak jak powinnyPrzesadzasz- ja nie widze jakiejs wielkiej roznicy miedzy trzymaniem w niskich a wysokich temperaturach. Kazdy wyjazd i oponki zamkniete, nawet podnozki zdazylem przyszlifowac :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drex Opublikowano 10 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2008 Oj chłopaki - uważajcie na te oponki i szlifowanie podnóżków - bo jak dziś podjechałem do tego motocyklisty i zobaczyłem skutki to wierzcie mi dalej jechałm przepisowo bo jest do kogo wracać !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MYCIOR Opublikowano 10 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2008 Przesadzasz- ja nie widze jakiejs wielkiej roznicy miedzy trzymaniem w niskich a wysokich temperaturach. Kazdy wyjazd i oponki zamkniete, nawet podnozki zdazylem przyszlifowac :D no to dziwne - to podstawowa sprawa. ps a dzis gdzies był jakiś smiertelny z udziałem motocyklisty - tylko nie słysząłem gdzie. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drex Opublikowano 10 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2008 no to dziwne - to podstawowa sprawa.ps a dzis gdzies był jakiś smiertelny z udziałem motocyklisty - tylko nie słysząłem gdzie. pzdr Ponoć w Poznaniu lub gdzieś przed - wywalił ktoś w autobus i niestety ....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kazan Opublikowano 10 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2008 Przesadzasz- ja nie widze jakiejs wielkiej roznicy miedzy trzymaniem w niskich a wysokich temperaturach. Kazdy wyjazd i oponki zamkniete, nawet podnozki zdazylem przyszlifowac :buttrock: mów co chcesz, ale typowa opona przy temperaturach 10 z groszem stopnia nie trzyma tak jak może, fakt można ją rozgrzać, ale to nie to, asfalt za zimny, opona szybko stygnie ja nie proponuje łamać fizyki i nie zamykać póki co oponek, właśnie stąd się bierze część postów typu wypadek. i chwalenie się, że ja już zamykam oponki chyba na nikim wrażenia nie zrobi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zajc Opublikowano 10 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2008 mów co chcesz, ale typowa opona przy temperaturach 10 z groszem stopnia nie trzyma tak jak może, fakt można ją rozgrzać, ale to nie to, asfalt za zimny, opona szybko stygnie ja nie proponuje łamać fizyki i nie zamykać póki co oponek, właśnie stąd się bierze część postów typu wypadek. i chwalenie się, że ja już zamykam oponki chyba na nikim wrażenia nie zrobiNie ma robic wrazenia-tylko demonizowanie wplywu temperatury zewnetrznej jest wedlug mnie bez sensu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zonq Opublikowano 10 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2008 http://forum.motocyklistow.pl/index.php?sh...c=31364&st=1000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patriko Opublikowano 10 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2008 Strasznie przykro czytać o kolejnych ofiarach :buttrock: Kurcze, źle mi jak takie posty czytam :D Oby tej bratniej duszy nic nie było z pod Obornik :clap: Jak ktoś wie coś więcej niech da znać co z tym motocyklistą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi